سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 936

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_132

Index date: 11 June 2012

تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان) abstract

مناطق خشک حدود 1/3 خشکیهای سطح زمین را تشکیل می دهند میزان بارش در این مناطق کم و میزان تبخیر زیاد که گاهی تا 40 برابر میزان بارش می رسد. با این شرایط مناطق خشک از نظر منابع آب در مضیقه هستند از آنجایی که آبهای سطحی در این مناطق چندان قابل اطمینان نیستند(به علت کم و نامنظم بودن بارش) بشر سعی کرده است تا به منابع آب زیرزمین که کمتر دستخوش تغییرات محیطی قرار می گیرند روی آورد. زنجان نیز از جمله مناطق خشک و نیمه خشک کشور می باشد با بارش سالیانه 362،66 میلیمتر که اخیراَ به دلیل کاهش بارندگی، مجموع سالیانه داده های بارندگی کاهش محسوسی داشته به نحوی که از 8/623 میلیمتر در سال 1956 میلادی به 9/354 میلیمتر در سال 2003 میلادی رسیده است و باعث افزایش بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی در این منطقه شده است. لذا در این تحقیق سعی شده است زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از سفره های آب زیرزمینی در این دشت مشخص شود تا بتوان از این طریق مشکلات ناشی از بهره برداری بی رویه از این منابع را به حداقل رساند. در تحقیق حاضر رند تغییرات سطح آب زیرزمینی دشت زنجان در طی سالهای آماری 1381-1388 مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا داده های سطح آب زیرزمینی به صورت ماهانه از سازمان اب منطقه ای استان دریافت گردید سپس هیدروگراف واحد سالانه و نمودار روند تغییرات سالانه سطح آب زیرزمینی رسم گردید. نتایج نشان دهنده ی آن است که به دلیل کاهش بارندگی و وقوع خشکسالی ها و همچنین به علت بهره برداری بی رویه از سفره ی آب زیرزمینی در این دشت سطح آب سالانه حدودا 177 سانتی متر افت نشان میدهد. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین افت سطح آب مربوط به اوایل فصل بهار و کمترین مقدار افت مربوط به فصل زمستان بوده است که باید در برنامه ریزیهای منطقه ای برای این دشت مورد لحاظ قرار گیرد.

تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان) Keywords:

تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان) authors

اسماعیل دودانگه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع

سعید سلطانی کوپائی

دانشیار گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ص

سید مهدی سیفی تیزابی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع

علی خنامانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بلوریان، پ. 1387. همایش حقوق آب و نظام مدیریت حفاظت ...
بی نام، 1384. پایان نامه(کارشناسی ارشد)، دانشگاه تبریز، دانشکده علوم ...
I5 تشکری، م. م.، 1377. "مقایسه وضعیت آبهای زیر زمینی ...
_ رزاق منش، م، سالمی، ت. و سراج، م. 1385." ...
صفدری، ز. و جودکی، غ. ر. 1384."بررسی پدیده خشکسالی با ...
عزیزی، ق. ارتباط خشکسالی های اخیر و منابع آب زرزمینی ...
علی حسنی‌ها، ح، امیری، م. ا. و ربیعی، و. بررسی ...
قرمزچشمه، ب. و پوراغنیایی، م.ج. 1383." مقاله ازیابی سدهای کوتاه ...
Abdullah, A., and Hust, D. L., "Interrelation ships between water ...
Bergstom, J. C., Kevin, B. j, charles, J., Kealy, A., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان)" توسط اسماعیل دودانگه، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع؛ سعید سلطانی کوپائی، دانشیار گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ص؛ سید مهدی سیفی تیزابی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع؛ علی خنامانی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدائی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنع نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله افت سطح آب زیرزمینی، کاهش بارندگی، دشت زنجان، هیدروگراف واحد سالانه هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 936 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مناطق خشک حدود 1/3 خشکیهای سطح زمین را تشکیل می دهند میزان بارش در این مناطق کم و میزان تبخیر زیاد که گاهی تا 40 برابر میزان بارش می رسد. با این شرایط مناطق خشک از نظر منابع آب در مضیقه هستند از آنجایی که آبهای سطحی در این مناطق چندان قابل اطمینان نیستند(به علت کم و نامنظم بودن بارش) ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین زمانهای حداکثر و حداقل بهره برداری از آبهای زیرزمینی به منظور ارائه راهکارهای مدیریتی مناسب(مطالعه موردی دشت زنجان) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.