سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,173

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_172

Index date: 11 June 2012

پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان abstract

دشت رفسنجان، در سال 1354 با 159 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تحت عنوان دشت ممنوعه معرفی کردید. به این معنی که تعادل وضعیت تغذیه سفره و نحوه استحصال آب به هم خورده و در نتیجه میزان تخلیه سفره از تغذیه آن بیشتر شده است. با این وجود در سال 1382 بر اساس آمار اداره آب منطقه ای استان کرمان، تعداد چاه ها به 1380 حلقه رسید! پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی موجب کاهش کیفیت آب استحصال شده می گردد که شامل بالا رفتن بسیار زیاد و بیش از استاندارد EC آب می شود. در حال حاضر بر اساس آخرین آمار مربوط به سال 1382 حدود 1380 حلقه چاه همزمان با هم به برداشت بی رویه آب زیرزمینی پرداخته و این در شرایطی است که بر اساس آمار آب منطقه ای میزان استحصال آب حدود 750 میلیون متر مکعب بوده که نزدیک 250 میلیون متر مکعب سالیانه اضافه برداشت داشته یعنی این میزان اضافه برداشت سالیانه، از ذخیره آب زیرزمینی برداشت می شود. در دشت رفسنجان خالی شدن سفره های زیرزمینی و نشست زمین بخاطر تفاوت لایه های زمین شناسی منطقه بصورت یکنواخت اتفاق نمی افتد و باعث باز شدگی های زمین بطور افقی و عمودی می شود. این پدیده زمانی که با حرکات تکتونیکی زمین و گسل 140 کیلومتری رفسنجان نیز همراه می شود، فاجعه ای را برای این منطقه گوشزد می نماید.

پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان Keywords:

پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان authors

سید مصطفی مرتضوی

دانشجوی دکتری دانشگاه ساری

فرشته غفاری موفق

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان

حمید محمدی علی آبادی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آباده، م . "بررسی اثرات سطح ایستابی در شوری آب ...
بای‌بوردی، .، آب در ایران و خوزستان و انتقال حوضه ...
I3] بی‌نام، . گزارش ادامه مطالعات دشت رفسنجان (سال آبی ...
جوان، ج. "بحران آب و لزوم توجه به بهره‌وری آب ...
[] صبوحی، م. "ارزیابی راه‌کارهای مدیریت منابع آب‌زیرزمینی"، مجله علوم ...
عبدالهی، ، بررسی اقتصاد تامین آب، دشت رفسنجان، پایان نامه ...
Soleimani, k. and Mortazavi, M , Investigation of the land ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان" توسط سید مصطفی مرتضوی، دانشجوی دکتری دانشگاه ساری؛ فرشته غفاری موفق، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان؛ حمید محمدی علی آبادی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب زیرزمینی، رفسنجان، کیفیت آب هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1173 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دشت رفسنجان، در سال 1354 با 159 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تحت عنوان دشت ممنوعه معرفی کردید. به این معنی که تعادل وضعیت تغذیه سفره و نحوه استحصال آب به هم خورده و در نتیجه میزان تخلیه سفره از تغذیه آن بیشتر شده است. با این وجود در سال 1382 بر اساس آمار اداره آب منطقه ای استان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پیادمدهای مدیریت ضعیف منابع آب رفسنجان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.