سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,335

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_249

Index date: 11 June 2012

واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک abstract

مطالعه در زمینه فرسایش آبی و تولید رسوب بدون آشنایی و درک کامل از باران و خصوصیات مربوط به آن امکانپذیر نیست. از طرفی، طراحی و ساخت دستگاهی که بارانی مشابه باران طبیعی تولید نماید، بدون شناخت عوامل مؤثر در فیزیک باران، میسر نیست. بدین لحاظ و با توجه به وضعیت حاد و بحرانی فرسایش در ایران، تحقیقات در این زمینه نیاز به سیستمی دارد که با تستفاده از آن بتوان باران هایی مشابه شرایط طبیعی شبیه سازی نمود و از طرفی، خصوصیات آن قابل کنترل نیز باشد. تحقیق حاضر به واسنجی شبیه ساز باران پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری می پردازد که از بسیاری لحاظ متفاوت از سایر شبیه سازهای موجود در کشور بوده و نسبت به آنها از مزایایی نیز برخوردار است. تحت فشار بودن سیستم، ابعاد آن هم از لحاظ ارتفاع صفحه بارش(7/75 متر از تراز فلوم) و هم از نظر ابعاد فلوم (شش متر طول در یک متر پهنا)، قابلیت تغییر شیب فلوم (صفر تا 60 درصد)، تغییر پذیری شدت بارندگی و قابلیت شبیه سازی باران و رواناب بطور مستقل یا همزمان، از جمله محاسن این دستگاه است. قطر و توزیع اندازه قطرات به روش گلوله آرد، یکنواختی شدت با استفاده از ضریب کریستین سن و نیز سرعت و انرژی جنبشی باران بر اساس دو سناریوی مختلف تعیین گردید. نتایج نشان داد که شدت های بین 35 تا 125 میلی متر در ساعت با ضریب یکنواختی بیش از 90 درصد قابل شبیه سازی است. میانه قطر قطرات تولید شده در شدت های مختلف، بین 1/64 تا 2/15 میلی متر و سرعت حد آنها از 5/70 تا 6/78 متر بر ثانیه نوسان دارد. همچنین، انرژی جنبشی باران بین 16/24 تا 22/97 ژول بر متر مربع در میلی متر باران برآورد گردید.

واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک Keywords:

واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک authors

مجید محمود آبادی

استادیار گروه مهندسی خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Agassi, M. and Bradford, J.M. 1999. Methodologies for interrill soil ...
Carter C.E., Greer, J.D., Braud, H.J. and Floy, J.M. 1974. ...
Cerda, A., Ibanez, S. and Calvo. A 1997. Design and ...
Duley, F.L. and Hays, O.E. 1932. The effect of the ...
Laws, J.O. 1941. Measuremet of fall velocity of water drops ...
Loch, R.J. and Foley, J.L. 1994. Measurement of aggregate breakdown ...
Mahmo odabadi , M., Charkhabi, A.HH. and Rafahi, H.G. 2005. ...
Meyer, L.D. 1994. Rainfall simulators for soil conservation research. In: ...
Meyer, L.D. and Harmon, W.C. 1979. Multiple intensity rainfall simulator ...
Munn, J.J.R. and Huntington, G.L. 1976. A portable rainfall simulator ...
Rouhipour, H., Ghadiri, H. and Rose, C.W. 2006. Investigation of ...
Solomon, K. 1979. Variability of sprinkler coefficient of uniformity test ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک" توسط مجید محمود آبادی، استادیار گروه مهندسی خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شبیه سازی باران، فرسایش خاک، فیزیک باران هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1335 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعه در زمینه فرسایش آبی و تولید رسوب بدون آشنایی و درک کامل از باران و خصوصیات مربوط به آن امکانپذیر نیست. از طرفی، طراحی و ساخت دستگاهی که بارانی مشابه باران طبیعی تولید نماید، بدون شناخت عوامل مؤثر در فیزیک باران، میسر نیست. بدین لحاظ و با توجه به وضعیت حاد و بحرانی فرسایش در ایران، تحقیقات در این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله واسنجی شبیه ساز باران به منظور استفاده در تحقیقات فرسایش خاک با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.