تغییرات پاتومورفولوژی ماکروفاژ و بافت چربی نواحی مزنتریک و رتروپریتونئال به تغییر محتوای رژیم غذایی و سه روش ایزوکالریک تعادل منفی انرژی در موش های صحرایی چاق تحت رژیم غذایی پر چرب غیراشباع
Publish place: Journal of Sport Physiology، Vol: 14، Issue: 53
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 211
This Paper With 33 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSP-14-53_003
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1401
Abstract:
اهداف: مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه چهار روش محدودیت-کالری به مدت ۱۰ هفته بر تغییرات هسیتولوژیک بافت چربی و نفوذ ماکروفاژی و همچنین متغیرهای سرمی چربی و شاخصهای گلیسمیک در موش های صحرایی نر چاق انجام شد. مواد و روش ها: نمونه برداری خونی و بافتی از ۷۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار(وزن ۵ ± ۱۹۵ گرم، سن هشت هفته) پس از ناشتایی شبانه در هفته های اول، هجدهم و بیست و هشتم صورت گرفت. پس از نمونه برداری پایه، ۶۴ سر موش باقیمانده به طور تصادفی به گروه های کنترل (CO) (۱۶ سر) و رژیم غذایی پرچرب غیراشباع (UHFD) (۴۸ سر) تقسیم شدند. پس از ۱۸ هفته، گروه UHFD به زیرگروه های تغییر محتوای رژیم غذایی (SD)، فعالیتورزشی (EX)، محدودیت کالری (CR)، ترکیبی (CR+EX) و رژیم پرچرب (UHFD) تقسیم شد. گروه ورزشی به مدت ۱۰ هفته (پنج جلسه در هفته)، تمرین هوازی با شدت معادلVo۲max ۷۵-۷۰ درصد انجام داد. CR با کاهش ۲۵ درصد از کالری جیره دریافتی اعمال شد و گروه SD تحت تغییر جیره غذایی از رژیم پرچرب غیراشباع به غذای استاندارد قرار گرفت. تغییرات هیستولوژیک بافت چربی نواحی رتروپریتونئال و مزنتریک به همراه میزان نفوذ ماکروفاژی به نواحی مذکور، پس از پاساژ بافتی، رنگ آمیزی H & E و عکس برداری میکروسکوپی با رزولوشن زیاد، ارزیابی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تمام شاخصهای گلیسمیک و لیپیدی (به جز HDL) و همچنین مساحت آدیپوسیت های نواحی مطالعه شده در گروه های مداخله در مقایسه با UHFD تفاوت معنا داری را نشان دادند ( ۰.۰۵>P)؛ نتیجه گیری: به نظر می رسد روش های مداخله انرژی صرف نظر از نوع مداخله انجام شده، احتمالا به واسطه کاهش سطح آدیپوسیت و نه به دلیل تغییر نفوذ ماکروفاژی می توانند بهبود متغیرهای متابولیک به همراه داشته باشند.
Keywords:
Authors
پیام سعیدی
استادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
حمید محبی
استاد فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
ابوذر جوربنیان
استادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :