ارزیابی عملکرد دولت در زمینه مسکن روستایی براساس برنامه چهارم و پنجم توسعه با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن (BSC) (مطالعه موردی: روستاهای استان اصفهان)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 171

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHRE-33-145_006

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1401

Abstract:

مشکل کیفیت و استحکام نامناسب ساخت و سازهای روستایی با توجه به سانحهخیزی عمومی کشور، موضوع بهسازی و نوسازی مسکن روستایی را طی دو دهه اخیر، جزء برنامههای ثابت دولت در خصوص نواحی روستایی کرده است. هدف از تحقیق حاضر؛ ارزیابی عملکرد دولت در زمینه مسکن روستایی بر اساس برنامه چهارم و پنجم توسعه با استفاده از منظرهای کارت امتیازی متوازن (شهروندان و اربابرجوع، فرآیندهای داخلی، رشد و یادگیری، مسئولیت اجتماعی و مالی) میباشد. روش تحقیق این پژوهش از نظر هدف؛ کاربردی و از نظر روش؛ توصیفی- پیمایشی است. از ابزار پرسشنامه و ارقام کمی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان جهت جمعآوری دادهها استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر در بررسی برخی از شاخصها تمام روستاهای استان و در برخی دیگر از شاخصها، روستاهای انتخاب شده توسط محقق میباشد. جهت تعیین حجم نمونه آماری از جدول کرجسی- مورگان و به روش طبقهبندیشده تصادفی استفاده شده است، یعنی با انتخاب یک روستا از هر بخش استان ابتدا جامعه آماری را طبقهبندی نموده و سپس پرسشنامهها به­صورت تصادفی بین گروههای مربوط به جامعه آماری توزیع گردیده است که حجم نمونه لازم برای گروههای دهیاران، روستاییان، ناظران فنی ساختمان و کارکنان به ترتیب ۴۰، ۳۸۰، ۱۸۶و ۲۵ نفر محاسبه گردید. برای تعیین روایی شاخصها و پرسشنامهها از روایی محتوا استفاده شده است. ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) پرسشنامهها در هر چهار گروه بیشتر از ۰.۷۵ بوده است. یافتههای تحقیق نشان داد که میزان تحقق اهداف ۲۸ شاخص از ۴۰ شاخص مورد مطالعه بیشتر از ۷۰ درصد بوده است. همچنین دولت در منظر فرآیندهای داخلی با ۸۸.۴۹ درصد بیشترین و در منظر مالی با ۶۶.۱۹ درصد کمترین میزان تحقق اهداف را داشته است. لذا به­منظور بهبود عملکرد و دستیابی به اهداف پیشبینی شده؛ فرهنگسازی و آشنا نمودن روستاییان با برنامههای طرح بهسازی، افزایش مبلغ تسهیلات و بهبود فرآیندهای اداری پیشنهاد میگردد.

Keywords:

Performance evaluation , Balanced Scorecard (BSC) , The Fourth and the Fifth Development Plans , Rural Housing , Housing Foundation of Islamic Revolution , ارزیابی عملکرد , کارت امتیازی متوازن (BSC) , برنامه چهارم و پنجم توسعه , مسکن روستایی , بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

Authors

تورج مجیبی

Islamic Azad University, Firoozkuh Branch

مرضیه محمدی

Islamic Azad University, Firoozkuh Branch

آزاده چنگیزی محمدی

Islamic Azad University, Firoozkuh Branch

مجتبی چنگیزی محمدی

Monitoring and reconstruction evaluation expert of Rural Housing in Isfahan Housing Foundation