کارایی فرآیند شبه فنتون هتروژن در حذف یک رنگ آزو از محیط آبی با استفاده از ذرات آهن صفر ظرفیت

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 195

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-8-4_002

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1401

Abstract:

هدف: رنگ های آزو به دلیل استفاده فراوان در صنایع مختلف و همچنین به دلیل سمیت خطر بالقوه ای برای محیط زیست دارند. لذا حذف موثر این آلاینده از محیط ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه جهت بررسی فرایند فنتون هتروژن با ذرات آهن صفر ظرفیتی در حذف یک رنگ آزو انجام شده است. روش ها: مطالعه تجربی حاضر در سال ۱۳۹۸ در مقیاس آزمایشگاهی و در راکتوری با جریان منقطع انجام شد. در این مطالعه کارایی فرآیند شبه فنتون هتروژن در شرایط بهره برداری مختلف (pH، زمان تماس، غلظت پراکسید هیدروژن و غلظت رنگ) بر حذف رنگ آزو ارزیابی شد. غلظت رنگ مورد مطالعه با استفاده از اسپکتروفتومتر سنجش گردید و در نهایت داده های حاصله با استفاده از نرم افزار Excel آنالیز شدند. نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که فرآیند شبه فنتون هتروژن در حضور ذرات آهن صفر ظرفیتی می تواند ۳/۹۷ درصد رنگ آزو با غلظت ۵۰ میلی گرم بر لیتر را در pH اولیه ۶، غلظت پراکسید هیدروژن ۶ میلی مول بر لیتر و دوز ذرات آهن ۵/۰ گرم بر لیتر در طی ۱۰ دقیقه زمان تماس حذف کند. نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که رنگ آزو را می توان بطور موثری به روش فنتون هتروژن از محیط آبی حذف کرد. بنابراین، استفاده از ذرات آهن صفرظرفیتی در فرآیند فنتون جهت حذف موثر آلاینده های آلی بخصوص رنگ ها از محیط آبی توصیه می گردد. کلیدواژه ها: تصفیه آب، رنگ زدایی آب، ترکیبات آزو، ترکیبات آهن

Authors

رضا زارعی

Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

امید رحمانیان

Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

محسن حیدری

Department of Environmental Health Engineering, Health Research Institute, Center for Social Research in Health Promotion, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ma D, Yi H, Lai C, Liu X, Huo X, ...
  • Tan KA, Morad N, Teng TT, Norli I, Panneerselvam P. ...
  • Xu L, Wang J. A heterogeneous Fenton-like system with nanoparticulate ...
  • نمایش کامل مراجع