مقایسه نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج، باورهای غیرمنطقی و خود بازداری در دانشجویان دختر و پسر
Publish place: Counseling Research، Vol: 21، Issue: 81
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 363
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_COUN-21-81_008
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1401
Abstract:
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج و باورهای غیرمنطقی با خود بازداری در دانشجویان دختر و پسر انجام گرفت. روش: روش پژوهش توصیفی از نوع علی _ مقایسه ای بود. جامعه ی آماری تمامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۹۴-۱۳۹۳ تشکیل می دادند که از بین آنها ۳۶۵ نفر (۱۷۰ پسر و ۱۹۵ دختر) به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه های باورهای غیر منطقی (جونز، ۱۹۸۰)، پرسشنامه نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج (کردلو، ۱۳۸۰) و پرسشنامه خودبازداری (وینبرگر و شوارتز، ۱۹۹۰) پاسخ دادند. یافته ها: تجزیه و تحلیل دادهها از طریق آزمون t مستقل نشان داد که بین نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج، باورهای غیر منطقی و خودبازداری در دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود دارد (۵۸/۲>t و ۰۱/۰>p). نتیجه گیری: نتایج یافته ها بیانگر این بود که جنسیت عاملی تاثیرگذار بر نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج، باورهای غیرمنطقی و خودبازداری می باشد به طوری که پسران نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج بیشتر، باورهای غیرمنطقی و خودبازداری کمتری داشتند.
Keywords:
Irrational beliefs , self-restraint , attitudes and tendencies towards premarital relationships , باورهای غیرمنطقی , خودبازداری , نگرش و گرایش به ارتباط قبل از ازدواج
Authors
سجاد شیخ
. (Corresponding Author), M.A of Family Counseling, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Beheshti University. Tehran Iran. Email: sajjadsheykh۸@gmail.com
ابوالقاسم خوش کنش
Associate Professor, Department of Counseling, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
تقی پورابراهیم
Associate Professor, Department of Counseling, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
مژگان پوردل
M.A of School Counseling, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :