میزان آگاهی از منشور حقوق شهروندی و نقش آن در یادگیری مادام العمر با توجه به دیدگاه کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی شیراز

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKIM-7-4_004

تاریخ نمایه سازی: 4 مرداد 1401

Abstract:

هدف پژوهش: هدف اصلی این پژوهش بررسی و سنجش میزان آگاهی از منشور حقوق شهروندی کتابداران و اعضای بالای ۱۸ سال کتابخانه های عمومی شیراز، با نگاهی جدید به کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی به عنوان مراکز یادگیری مادام العمر است.روش شناسی پژوهش: روش پژوهش پیمایشی توصیفی و نوع مطالعه کاربردی است. سوالات پرسشنامه براساس طیف پنج گزینه ای لیکرت طراحی شده است. جامعه پژوهش را ۳۲  کتابخانه عمومی، ۶۴ نفر کتابدار  و ۲۱۵۲۹ نفر اعضای بالای ۱۸ سال کتابخانه های عمومی شیراز تشکیل داده اند و حجم نمونه براساس جدول مورگان شامل ۳۲ کتابخانه، ۵۵ نفر کتابدار و ۳۷۷ نفر اعضای بالای ۱۸ سال است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و آماره های استنباطی و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری  شده از نرم افزار اس. پی. اس. اس  نسخه ۲۴ استفاده شده است.یافته ها: یافته های پژوهش نشان دادند که میزان  آشنایی و آگاهی از منشور حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران در بین کتابداران و اعضای بالای ۱۸ سال کتابخانه های عمومی شیراز پایین تر از حد متوسط است. همچنین میزان امکانات، منابع و ظرفیت های کنونی کتابخانه های عمومی در جهت پاسخگوی به نیازهای افراد جامعه در خصوص آموزش حقوق شهروندی از دیدگاه کتابداران و اعضای بالای ۱۸ سال پایین تر از حد متوسط است. از دیدگاه کتابداران و اعضای بالای ۱۸ سال کتابخانه­های عمومی شیراز، نقش کتابخانه های عمومی در ارتقا دادن سطح آگاهی حقوق شهروندی به صورت مادام العمر در جامعه پایین تر از حد متوسط است. همچنین نقش و جایگاه کتابداران کتابخانه های عمومی از نظر حرفه­ای در آموزش و تسهیل یادگیری های مادام العمر از دیدگاه کتابداران بالاتر از حد متوسط و پایین تر از حد مطلوب و از دیدگاه اعضای کتابخانه ها پایین تر از حد متوسط است.بحث و نتیجه گیری: این پژوهش جزو اولین پژوهش هایی است که به صورت اساسی به بررسی میزان آگاهی از منشور حقوق شهروندی کتابداران و اعضای بالای ۱۸ سال در کتابخانه های عمومی پرداخته و  نقش کتابخانه های عمومی در یادگیری های مادام العمر را  بررسی می نماید.

Authors

عظیم کشاورز

کارشناسی ارشد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

فائزه دلقندی

استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmadi, S., Dokoohaki, L., & Hajipour, M. (۲۰۱۶). the relationship ...
  • Biranvand, H., Mirzaei, N., Nadri, I., & Ghamari, S. (۲۰۱۶). ...
  • Delta Online Magazine (April ۳۰, ۱۳۹۹). Citizenship rights. https://deltapayam.com/۸۶۲۱۳. (In ...
  • Hajzadeh, M., & Mansouri, A. (۲۰۱۴). Measuring Public Awareness of ...
  • Rabbani Khorasgani, A., & Kianpur, M. (۲۰۱۳). teaching of citizenship ...
  • Tajdaran, M., Karbala Aghaei Kamran, M. & Ameli, S. (۲۰۱۳). ...
  • نمایش کامل مراجع