ارزیابی مواجهه شغلی کارگران یک صنعت باطری سازی با فلز سرب
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 188
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-5-1_008
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
Abstract:
مقدمه: سرب یکی از مهمترین فلزات سنگین سمی می باشد که سمیت و عوارض مسمویت آن در شاغلین صنایع مختلف (مانند صنایع باطری سازی) کاملا شناخته شده است. هدف از این تحقیق ارزیابی میزان مواجهه شغلی کارگران یک صنعت باطری سازی با این آلاینده می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه ۲۴ نمونه گرفته شده از فلز سرب در هوای منطقه تنفسی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. برای نمونه برداری ذرات از پمپ نمونه برداری مدل SKC ساخت انگلستان و فیلتر استرسلولز با پورسایز ۸/۰ میکرون و قطر ۳۷ میلیمتر استفاده شد. و بر اساس متد استاندارد NIOSH۷۳۰۰ نمونه برداری با دبی L/min۲ انجام شد و پس از نمونه برداری، فیلترها به وسیله دستگاه ICP-AES آنالیز شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که از ۱۲ ایستگاه اندازه گیری ۹ ایستگاه (۷۵% از ایستگاه های اندازه گیری) دارای مقادیر آلاینده بیشتر ازحد مجاز بوده که بالاترین مقدار آلاینده نیز مربوط به ایستگاه ELBACK بود، آزمون آماری T-TEST نشان داد که میانگین مواجهه با سرب در این کارخانه بالاتر از حد مجازمی باشد(Mean=۰/۳۳ mg/m۳, SD=۰/۴۸ P_value=۰/۰۰۸)).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این تحقیق می توان دریافت که سلامت بیشتر شاغلین این صنعت به علت مواجهه با مقادیر غیرمجاز از این فلز سمی در خطر می باشد و کاهش مواجهه شغلی با استفاده از کنترل های فنی مهندسی مناسب (تهویه هوا) و کنترل های مدیریتی (مانند کاهش مدت زمان مواجهه) امری لازم و ضروری است.
Keywords:
Lead Occupational exposure assessment , Battery , ICP-AES , سرب , ارزیابی تماس شغلی , باطری سازی , دستگاه ICP-AES
Authors