ارزیابی میزان آنزیم کولین استراز در شاغلین در معرض سموم فسفره
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 4، Issue: 1
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 224
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-4-1_002
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
Abstract:
مقدمه: با توجه به مصرف روزافزون سموم ارگانوفسفره در کشاورزی و اثرات سوء آنها بر انسان، میزان فعالیت آنزیم های کولین استراز خون سم پاشان مزارع برنج مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه که به صورت توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی انجام شد، میزان فعالیت آنزیم کولین استراز تعداد ۶۰ نفر (۳۰ نفر سم پاش و ۳۰ نفر شاهد) با بازه سنی ۶۲-۲۹ سال و میانگین سن ۵۵/۸±۳۳/۴۴ در سال ۹۰ مورد بررسی قرار گرفت و داده ها با استفاده از آزمون آماری تی زوج و آزمون همبستگی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار غلظت آنزیم کولین استراز سرم و اریتروسیت ها در سم پاشان به ترتیب Iu/lit۵۱/۱۲۲۹±۲/۵۵۷۳ و IU/grHb۳۰/۵۲±۷۳/۱۴۴ تعیین گردید. حداقل و حداکثر غلظت آنزیم کولین استراز اریتروسیت به ترتیب IU/grHb۰۷/۷۱ و IU/grHb۹۰/۲۹۱ و این رقم برای آنزیم کولین استراز سرم Iu/lit۳۲۷۶ و Iu/lit۷۴۷۲ می باشد. ارزیابی نتایج تحقیق نشان داد که میانگین غلظت آنزیم های کولین استراز اریتروسیت (AchE) و سرم (PchE) اندازه گیری شده در افراد مورد مطالعه کمتر از شاهد بوده و اختلاف آن از نظر آماری نیز معنی دار می باشد (۰۰۱/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر مواجهه بالا با سموم ارگانوفسفره در بین سم پاشان مزارع برنج می باشد بنابراین بهتر است مسئولین بهداشت حرفه ای استان برنامه ریزی لازم جهت میزان مواجهه سم پاشان انجام و اجرا نمایند.
Keywords:
cholinesterase , biological monitoring , phosphorus pesticides , sprayer. , استیل کولین استراز , پایش بیولوژیک , آفت کش های فسفره , سم پاشی
Authors
طاهره راعی بندپی
Department of Occupational Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran