اثربخشی درمان مبتنی بر ذهنی سازی بر دلبستگی ناایمن، ترس از صمیمیت و افکار خودکشی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 10، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 290
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-10-2_008
تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر ذهنی سازی بر دلبستگی ناایمن، ترس از صمیمیت و افکار خودکشی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بود.
روش کار: این پژوهش از نوع آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پسآزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه افراد مبتلا به افسردگی اساسی و مراجعه کننده به کلینیک آگاهش شهر کرج در سال ۱۴۰۰ بودند. ابتدا به روش نمونهگیری در دسترس ۳۰ نفر انتخاب و سپس به شیوه تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (۱۵ نفر آزمایش و ۱۵ نفر کنترل). گروه آزمایش تحت ۲۰ جلسه ۹۰ دقیقهای درمان مبتنی بر ذهنی سازی اقتباس از بتمن و فوناگی (۲۰۱۶) قرار گرفت. در این مدت گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماندند. از پرسشنامه سبکهای دلبستگی هازن و شاور (۱۹۸۷)، مقیاس ترس از صمیمیت دسکاتنر و ثلن (۱۹۹۱) و مقیاس افکار خودکشی بک و همکاران (۱۹۷۹) به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامهها از طریق نرمافزار SPSS نسخه ۲۴ در دو بخش توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل کوواریانس چندمتغیره) انجام گرفت.
یافته ها: نتایج بیانگر این بود که درمان مبتنی بر ذهنی سازی توانسته است دلبستگی ناایمن اضطرابی (۰۰۴/۰=Sig و ۰۳۲/۱۰=F)، دلبستگی ناایمن اجتنابی (۰۰۱/۰=Sig و ۱۸۶/۱۷=F)، ترس از صمیمیت (۰۰۱/۰=Sig و ۶۴۹/۴۲=F) و افکار خودکشی (۰۰۱/۰=Sig و ۰۵۷/۲۶=F) را به طور معناداری بهبود بخشد (۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: میتوان نتیجهگیری کرد که درمان مبتنی بر ذهنی سازی میتواند به عنوان مداخلهای موثر برای بهبود دلبستگی ناایمن، ترس از صمیمیت و افکار خودکشی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Psychiatric therapy , insecure attachment , fear of intimacy , suicidal ideation , major depressive disorder. , واژگان کلیدی: درمان مبتنی بر ذهنی سازی , دلبستگی ناایمن , ترس از صمیمیت , افکار خودکشی , اختلال افسردگی اساسی.
Authors
الهه طهماسبی آشتیانی
Kharazmi University, Tehran
فرزانه وطن خواه امجد
Al-Zahra University
نسیم کریم قلی پور
Research Sciences Branch, Islamic Azad University
هاجر سلیمانی
Najafabad Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :