بررسی ارتباط سبک رهبری مدیران گروه های پرستاری و میزان تعلق کاری در اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 194
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-16-2_002
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: موفقیت یک سازمان را نیروی انسانی آن رقم می زند. تعلق کاری کارکنان منجر به بهرهوری و عملکرد بالاتر سازمان می شود. رهبران در صدد درک تاثیر سبک رهبری خود بر تعلق کاری کارکنان می باشند. این امر در سازمان های آموزشی اهمیت بیشتری دارد. تحقیقات در این زمینه ناکافی است. این مطالعه، بررسی ارتباط بین سبک های رهبری مدیران گروه و تعلق کاری اعضای هیات علمی در برخی دانشگاه های علوم پزشکی ایران را مورد هدف قرار داد.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بود. ۱۴۹ نفر شامل اعضای هیات علمی و مدیران گروه که حداقل ۶ ماه سابقه کاری داشتند، به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات فردی، پرسشنامه سبک رهبری چند عاملی و پرسشنامه تعلق کاری شافلی و بیکر بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: در مجموع ۱۱۴ نفر از اعضای هیات علمی با ۷۵/۹ ± ۴۲/۱۳ و ۳۵ نفر از مدیران گروه با ۶۷/۸ ± ۹۱/۱۹ سال سابقه کار در این مطالعه شرکت کردند. اعضای هیات علمی تعلق کاری بالایی را گزارش کردند. رابطه مثبت و معناداری بین تعلق کاری و رهبری تعاملی (۰۱۰/۰ = P) و تبدیلی (۰۰۱/۰ = P) وجود داشت. بین دیدگاه مدیران و کارکنان در رابطه با رهبری تعاملی و تبدیلی تفاوت معنادار بود (۰۰۱/۰ > P).
نتیجه گیری: مدیران می توانند با انتخاب سبک رهبری مناسب تعلق کاری کارکنان را افزایش داده و از آن در جهت بهبود بهره وری سازمان استفاده نمایند.
Keywords:
Authors
سحر خوش کشت
PhD Candidate, School of Nursing ; Midwifery, Department of Medical- Surgical nursing, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
آمنه یعقوب زاده
Assistant Professor, School of Nursing, Department of Nursing, Arak University of Medical Sciences. Arak, Iran.
ناهید دهقان نیری
Professor, School of Nursing & Midwifery, Department of Critical Care Nursing and Management, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :