اثر ارتفاع از سطح دریا بر خواص بیومتری، فیزیکی و مکانیکی گونه توسکا ییلاقی(مطالعه موردی در منطقه سوادکوه)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 89

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJWP-13-2_010

تاریخ نمایه سازی: 19 شهریور 1401

Abstract:

بررسی ویژگیهای چوب یک گونه در ارتفاعات مختلف همیشه مورد توجه محققین این رشته قرار گرفته است، زیرا ارتفاع از سطح دریا یکی از گزینه های مهم و تاثیرگذار بر عوامل اقلیمی(دما، بارندگی، نور خورشید و رطوبت نسبی) در یک منطقه است. هدف این پژوهش دستیابی به شناخت دقیق از تغییرات خواص بیومتری، فیزیکی و مکانیکی گونه توسکا ییلاقی در ارتفاعات مختلف شمال ایران است. در این تحقیق سه ارتفاع رویشگاهی از سطح دریا در منطقه سوادکوه، حوزه تلار استان مازندران با نام های سری شلیمک(ارتفاع۱۴۰۰ متری)، سری میانا(ارتفاع۱۰۰۰متری) و سری میان دره(ارتفاع۵۰۰متری) انتخاب گردید. از هر ارتفاع سه درخت و در کل نه درخت قطع و از هر درخت یک دیسک به ضخامت cm۱۰ سانتی متر و یک گرده بینه به طول cm۱۵۰ از قطر برابر سینه به سمت بالا تهیه گردید. پس از آماده سازی اولیه، نمونه ها جهت بررسی خواص مختلف طبق استاندارد اندازه بری شد و مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتفاع از سطح دریا یکی از عوامل موثر در تغییرات خواص مورد مطالعه است، به طوریکه با افزایش ارتفاع از سطح دریا، میانگین طول الیاف، قطر الیاف، ضخامت حفره و ضخامت دودیواره کاهش و میانگین جرم ویژه و همکشیدگی حجمی، مدول الاستیسیته، مدول گسیختگی، فشار موازی الیاف، شکافخوری، میخ کشی در سطح مقطع و سختی مماسی، شعاعی و سطح مقطع افزایش یافت. خواص مورد مطالعه چوب توسکا ییلاقی در هر سه ارتفاع مورد بررسی در محدوده متوسط قرار دارد.

Authors

رضا بخشی

عضو هیات علمی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • GorjiBahri,Y., ۲۰۰۴.Result of loblolly pine(pinusteada L)andCaucasianalder(Alnussubcordata.C.A.Mey) silviculture operations in the ...
  • Femmessy,J., ۲۰۰۴. Common alder (Alnusglutinosa) a.s a forest tree in ...
  • نمایش کامل مراجع