اثر شاخص های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهانی شدن بر امید به زندگی زنان و مردان در ایران
Publish place: Health Research Journal، Vol: 7، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-7-1_007
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: یکی از موضوعاتی که امروزه باعث به چالش کشیده شدن بسیاری از کشورها شده است موضوع جهانی سازی است. ازآنجایی که بخش سلامت نیز در جهان به سرعت در حال رشد است، لذا این مطالعه برای اولین بار به بررسی اثر مولفه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهانی شدن بر امید به زندگی زنان و مردان در ایران پرداخته است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و کاربردی با استفاده از دادههای سری زمانی با رویکرد اقتصاد کلان انجام شد. داده های مولفه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهانی شدن از KOF و داده های دیگر همگی از بانک جهانی استخراج شده و دوره زمانی ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۸ را شامل می شود. مدل ها در نرم افزار Stata ۱۴ و با روش رگرسیون کوانتیل برآورد شده است.
نتایج: با توجه به مقایسه نتایج بدست آمده میتوان دریافت شاخص اجتماعی جهانی شدن و سپس شاخص اقتصادی جهانی شدن، تاثیر مهم و معناداری بر امید به زندگی مردان نسبت به زنان در ایران داشته است و شاخص سیاسی جهانی شدن اثر معناداری نداشته است. همچنین اثر شاخص اجتماعی جهانی شدن بر امید به زندگی مردان بیش از ۲ برابر اثر این شاخص بر امید به زندگی زنان محاسبه شده است.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیرپذیری بیشتر امید به زندگی مردان نسبت به زنان، پیشنهاد می شود نقش زنان در مسائل اجتماعی به میزان لازم دیده شود و به ویژه با غنا بخشی به زندگی زنان، احساس امید و مفید بودن اجتماعی در آنان افزایش یابد. از سوی دیگر فرهنگسازی استفاده از ملزومات اجتماعی جهانی شدن، تقویت ادغام اقتصادی در فرآیند اقتصادی جهانی شدن جهت بهبود حوزه سلامت و افزایش امید به زندگی مردان و زنان در ایران اکیدا توصیه می شود.
Keywords:
Economic Globalization Index , Social Globalization Index , Political Globalization Index , Life Expectancy , Quintile Regression. , شاخص اقتصادی جهانی شدن , شاخص اجتماعی جهانی شدن , شاخص سیاسی جهانی شدن , امید به زندگی , رگرسیون کوانتیل.
Authors
مسلم انصاری نسب
Department of Economics, Valiasr University, Rafsanjan, Iran
نجمه بیدمال
دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، گروه اقتصاد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :