بررسی نتایج و عوارض روش ضد عفونی نمودن پوست محل جراحی شکم با اسپری کلرهگزیدین-الکل در اعمال جراحی غیر اورژانس
Publish place: Health Research Journal، Vol: 3، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 223
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-3-1_002
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: در طی عمل جراحی اولین و مهم ترین سد دفاعی بدن یعنی پوست گسیخته میشود. میکروارگانیسمها میتوانند به راحتی بر روی بافتها و احشاء داخلی جایگزین شده، تکثیر یابند. با توجه به وجود مطالعات محدود در زمینه مقایسه نتایج و عوارض ضد عفونی پوست محل جراحی با یا بدون اسپری کلرهگزیدین-الکل در اعمال جراحی شکمی غیر اورژانس، این تحقیق انجام گردید.
مواد و روش ها: بیماران مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله (عج) که تحت عمل جراحی الکتیو شکمی و گوارشی (کله سیستکتومی، انواع گاسترکتومی، رزکسیون روده کوچک وکولکتومی ها) گرفتند پس از اخذ رضایت آگاهانه وارد این طرح شدند. قبل از جراحی، کلرهگزدین الکل به صورت اسپری در محل برش استفاده شد. پس از اتمام عمل جراحی در داخل شکم و قبل از بستن پوست محل انسیزیون، یک نمونه از لبه محل برش جراحی با سواپ جهت کشت برداشته شد. نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شده و شمارش توده باکتری (کلنی کانت) انجام گردید. برای متغیرهای کمی میانگین، انحراف معیار محاسبه شد و برای متغیرهای کیفی تعداد و درصد گزارش شد. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار spss ۲۰ تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
یافته ها: در کل تعداد ۹۷ نفر مورد ضدعفونی و ارزیابی قرار گرفتند. از کل افراد تعداد ۵ نفر (۵.۱%) عفونت محل عمل داشته و ازین تعداد ۵ نفر (۱/۵%) جرم رشد کرده استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به کم بودن تعداد عفونتها و راحتی استفاده و انجام سریع ضد عفونی محل عمل در کلرهگزدین الکل استفاده از این روش در جراحیهای شکمی توصیه می شود
Keywords:
Authors
علی ابراهیمی
Department of Surgery, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محرم محمدیان
Department of Surgery, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهرداد دریابر
Department of Surgery, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمید رضا رسولی
Trauma Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :