نقش عوامل متاثر از معماری محیط های کاری در شیوع سندرم ساختمان بیمار بین کارکنان ساختمان راه و شهرسازی ارومیه
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 14، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 241
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-14-2_002
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: عوامل مختلفی بر سلامت و رفاه کارکنان در محیط کار تاثیر می گذارند . این پژوهش باهدف بررسی شیوع سندرم ساختمان بیمار و نقش عوامل و پارامترهای متاثر از معماری ساختمان راه و شهرسازی ارومیه (آسایش حرارتی،کیفیت هوای داخلی، سروصدا، روشنایی، طراحی چیدمان - ارگونومی و سبک طراحی (دکوراسیون))، از طریق بررسی علائم موجود در بین کارکنان، به جهت دستیابی به راهکارهای کاهشی در اقدامات آتی صورت پذیرفت.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی به شکل مقطعی در تابستان ۱۴۰۰، در بین ۱۲۳ نفر از کارکنان انجام شد. علائم، عوامل و پارامترهای تعیین شده از طریق پرسشنامه ای که پایایی آن توسط آلفای کرونباخ تایید شده بود، بررسی گردید. سپس داده ها در نرم افزار SPSS-۲۵ با روش های مختلف آماری تجزیه وتحلیل گردید.
یافته ها: یافته نشان داد که بیشترین شکایت از علائمی همچون خستگی، سردرد، حواس پرتی و عدم تمرکز، درد عضلانی، مشکلات شنوایی و استرس بوده و افراد از ازدحام زیاد، کمبود فضای کاری برای هر فرد و سروصدا شاکی بودند. همچنین پارامتر های ناشی از طراحی چیدمان- ارگونومی و سروصدا مهم ترین عوامل کاهش کیفیت محیط داخلی و در نتیجه ظهور سندرم شناسایی شدند.
نتیجه گیری: نتایج بررسی ها وجود سندرم در ساختمان راه و شهرسازی را تایید کرد که جانمایی نامناسب کاربری های پرازدحام و سرویس های بهداشتی، فقدان حریم گفتاری و عدم اختصاص فضا و ابعاد کافی برای کارکنان، از مهم ترین دلایل بالا بودن شکایات کارکنان بودند.
Keywords:
Authors
سولماز تابع افشار
PhD. Candidate, Department of Architecture, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
سحر طوفان
Associate Professor, Department of Architecture, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
آرش ثقفی اصل
Assistant Professor, Department of Urban Planning, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :