بررسی و تحلیل برنامه های توسعه در ایران ( مطالعه موردی: برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص شناسایی بخش های پیشرو اقتصادی)
Publish place: Iranian Economic Development Analyses، Vol: 8، Issue: 1
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 279
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_EDP-8-1_003
Index date: 24 September 2022
بررسی و تحلیل برنامه های توسعه در ایران ( مطالعه موردی: برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص شناسایی بخش های پیشرو اقتصادی) abstract
نسخه دوم برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بهار ۱۳۹۶ تدوین، و در آن، ۱۲ بخش پیشرو معرفی شده است. در این مقاله، با استفاده از جدول داده - ستانده سال ۱۳۹۵، که جدیدترین ساختار اقتصاد ایران را نشان میدهد، به شناسایی بخشهای پیشرو در اقتصاد ایران (با تاکید بر زیربخشهای صنعت) شناسایی میشود و از این طریق، برنامه راهبردی مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به نتایج پژوهش، لازم است بخشهای پیشرو تعیین شده در برنامه راهبردی، بنا به دلایل زیر مورد بازبینی قرار گیرند: الف) برخی از بخشهای معرفی شده در برنامه راهبردی نظیر نساجی و پوشاک و صنایع لاستیک و پلاستیک در اقتصاد ایران پیشرو نیستند؛ ب) برخلاف متن برنامه راهبردی، صنایع با فناوری بالا، سهمی در بخشهای پیشرو اقتصاد ایران ندارند؛ درحالیکه صنایع با فناوری متوسط، پیشرو شناخته شده اند؛ ج) شناسایی بخشهای پیشرو بدون توجه همزمان به سه عامل اندازه تقاضای نهایی، ارزش افزوده و پیوندهای بین بخشی صورت گرفته است؛ د) رسیدن به رشد اقتصادی در بخش صنعت با سرمایهگذاری در صنایع سنگین محقق میشود و نمیتوان به دلیل کمبود سرمایه، بر صنایع کوچک و متوسط تمرکز نمود.
بررسی و تحلیل برنامه های توسعه در ایران ( مطالعه موردی: برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص شناسایی بخش های پیشرو اقتصادی) Keywords:
بررسی و تحلیل برنامه های توسعه در ایران ( مطالعه موردی: برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص شناسایی بخش های پیشرو اقتصادی) authors
فرهاد ترحمی
پسا دکتری گروه علوم اقتصادی، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا.تهران. ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :