بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر تحلیل رفتگی با توجه به نقش تعدیلگر متغیرهای جمعیت شناختی و سازمانی (مورد مطالعه: مربیان نخبه فدراسیون های ورزشی)
Publish place: Social Capital Management، Vol: 9، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 165
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSCM-9-2_006
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1401
Abstract:
اهمیت منابع انسانی در رشد و توسعه و بقای سازمان ها بسیار روشن است. مربیان فدراسیون های ورزشی در مقام مهم ترین سرمایه انسانی نقش کلیدی و محوری در توسعه و ارتقای رشته های ورزشی دارند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی، به مثابه وسیله ای برای افزایش کیفیت زندگی، بر فرسودگی شغلی، با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر متغیرهای دموگرافیک، در مربیان فدراسیون ها بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را مربیان نخبه فدراسیون های شنا و تکواندو و بدمینتون به تعداد ۲۲۳ نفر تشکیل دادند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون کی ام ا اسپیرمن با کمک نرم افزار اس پی اس اس ۲۵ و معادلات ساختاری با نرم افزار پی ال اس ۳،۲،۸ استفاده شد. نتایج نشان داد به رغم اینکه متغیرهای تعدیلگر جنسیت، تاهل، تحصیلات، و تجربه اثر معناداری بر تحلیل رفتگی شغلی ندارند، متغیر سن اثر منفی و معنادار تعدیلگر بر رابطه بین سرمایه اجتماعی و تحلیل رفتگی شغلی دارد. همچنین مدل از برازش مناسبی برخوردار بود. فرسودگی شغلی هزینه های کلانی برای سازمان ها از نظر نیروی انسانی در بر دارد که موجب ضرر و زیان مالی و جسمی و روانی در سازمان ها می شود. بر اساس یافته های مطالعه، پیشنهاد می شود فدراسیون های ورزشی با ایجاد بستر افزایش سرمایه اجتماعی زمینه کاهش تحلیل رفتگی مربیان نخبه را فراهم آورند ، بعلاوه به دلیل تایید نقش تعدیلگر سن در مدل تحقیق، فدراسیون های منتخب شرایط را برای بازنشستگی مربیان خود در سنین پایین تر مهیا کنند.
Keywords:
Authors
شعله خداداد کاشی
Assistant Professor, Department of Physical Education, Khajeh Nasir Toosi University of Technology, Tehran, Iran
رقیه سرلاب
Assistant Professor, Faculty of Sport Science, Urmia University, Urmia, Iran
زهرا علی پور نادینلویی
PhD Student, Faculty of Sport Science, Urmia University, Urmia, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :