بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات طلا بیوسنتز شده توسط آکتینوباکتری جدا شده از معدن منگنز ونارچ قم

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 202

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-3_003

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: آکتینوباکتری ها به علت توانایی شان در تولید متابولیت های ثانویه، نانوذرات فلزی مختلف با خصوصیات بیولوژیکی گوناگون می توانند تولید کنند. این مطالعه با هدف جداسازی و غربالگری سویه های آکتینوباکتری بیوسنتز کننده نانوذرات طلا از خاک و بررسی خواص ضد میکروبی نانوذرات تولیدی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه پس از جداسازی آکتینوباکتری ها، تولید زیستی نانوذرات فلزی از طریق تغییر رنگ محیط واکنش، اسپکتروفتومتر فرابنفش- مرئی، میکروسکوپ الکترونی عبوری، طیف سنج مادون قرمز تبدیل فوریه و آنالیز پراکندگی نور دینامیکی بیوسنتز نانوذرات تایید شد. به منظور شناسایی و بررسی فیلوژنی جدایه منتخب از روش های فنوتیپی و مولکولی استفاده شد و اثر ضد میکروبی نانوذرات طلا علیه سه پاتوژن بیماری زا بررسی شد. یافته ها: از مجموع ۳۵ جدایه آکتینوباکتری، یک سویه توانایی تولید نانوذرات فلزی با بیشینه جذب در ۵۳۷ نانومتر را داشت. آنالیز پراکندگی نور دینامیکی میانگین اندازه ۴/۴۴ نانومتر را نشان داد. حداقل غلظت مهارکنندگی نانوذرات طلا بیوسنتز شده برای باکتری های بیماری زای  اشرشیاکلی، سودوموناس آئروجینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب ۸/۵ ، ۷/۱۱ و۷/۱۱ میکروگرم بر میلی لیتر بود. در آنالیز مولکولی جدایه آکتینوباکتری Amycolatopsis sp. KMN شناسایی شده به میزان ۸۲/۹۹ درصد تشابه فیلوژنتیک با سویه آمیکولاتوپسیس متانولیکا۲۳۹ داشت. نتیجه گیری: نتایج بیانگر آن است که نانوذرات طلا بیوسنتز شده توسط عصاره سلولی آکتینوباکتری منتخب دارای خواص ضد باکتریایی می باشد و این جدایه را به عنوان کاندید مناسبی جهت انجام تحقیقات بیشتر در زمینه نانو-  داروها مطرح می نماید.

Authors

فائزه کبیری

Department of Microbiology, School of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

سید سهیل آقایی

Department of Microbiology, School of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

احمد علی پوربابایی

Department of Soil Science, Biology and Biotechnology Lab, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, Agriculture & Natural Resources Campus, University of Tehran, Iran.

محمد سلیمانی

Department of Microbiology, School of Medicine, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

طاهره کمیلی موحد

Cellular and Molecular Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :