بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی و اتانولی ریشه قاصدک بومی ایران (Taraxacum Peregrinium) و مقایسه آن با فلوکونازول و نیستاتین
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 15، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 254
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-15-1_003
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
Abstract:
زمینه و هدف گیاه قاصدک جزو گیاهان دارویی باارزشی است که خواص ضد قارچی آن به اثبات رسیده است، اما تا کنون مطالعه ای درباره بررسی اثر ضد قارچی قاصدک بومی ایران، گونه Taraxacum peregrinium انجام نشده است. در این مطالعه اثر عصاره اتانولی و آبی ریشه قاصدک بر سه گونه قارچ کاندیدا آلبیکنس، آسپرژیلوس نیجر و ترایکوفایتون روبروم در مقایسه با دو داروی ضد قارچ فلوکونازول و نیستاتین مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی در این مطالعه عصاره های اتانولی و آبی ریشه قاصدک بومی ایران تهیه شدند. جهت بررسی اثر ضد قارچی عصاره های ریشه قاصدک و دو داروی ضد قارچ استاندارد فلوکونازول و نیستاتین، حداقل غلظت مهاری، با بررسی میزان رشد قارچ ها با استفاده از روش broth microdilution، طبق جذب نوری به دست آمده از اسپکتروفوتومتر، ثبت شد. در پایان کار داده ها توسط تست آنووا آنالیز شدند.
یافته ها نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی ریشه قاصدک بر هر سه سویه قارچی مورد مطالعه خاصیت مهاری داشت و بیشترین اثر مهاری را بر سویه کاندیدا البیکنس با حداقل غلضت مهاری ۱۵۰ میکروگرم در میلی لیتر نشان داد. عصاره آبی ریشه قاصدک هیچ اثر ضد قارچی ای از خود نشان نداد. فلوکونازول و نیستاتین، اثر ضد قارچی بیشتری نسبت به عصاره اتانولی ریشه قاصدک در هر سه سوش قارچی از خود نشان دادند.
نتیجه گیری با توجه به اثرات درمانی متنوع و نداشتن عوارض جانبی شاخص، می توان از ریشه گیاه دارویی قاصدک به عنوان درمان کمکی در درمان و کنترل انواع عفونت های قارچی کمک گرفت؛ بنابراین پیشنهاد می شود که به طور دقیق تری به شناسایی و جداسازی ترکیبات موجود در گیاه Taraxacum peregrinium و سایر گونه های قاصدک بومی ایران پرداخته شود و اجزای شناسایی شده از لحاظ اثر ضد قارچی مورد ارزیابی قرار گیرند.
Keywords:
Authors
علیرضا اخضری
Student Research Committee, Faculty of Paramedical, Qom university of Medical Sciences, Qom, Iran.
زهرا نصراللهی
Spiritual Health Research Center, Faculty of Health and Religion, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
موثقه یزدان پناه
Cellular and Molecular Research Center, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
احمد ابوالحسنی
Department of Chemical Engineering, Faculty of Technology and Engineering, Qom Uuniversity, Qom, Iran.
هدی ابوالحسنی
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :