اثر پیشگیرانه دهان شویه بر ویروس عامل COVID-۱۹ و ویروس های هم خانواده آن: مروری نظام مند

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 213

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-7_008

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: یکی از مهم ترین راه های انتقال بیماری COVID-۱۹، از طریق قطرات تنفسی و تماس شخص به شخص است. ACE۲ یکی از رسپتورهای این ویروس است که در حفره دهان و علی الخصوص روی سلول های اپیتلیال زبان به فراوانی وجود دارد. ویروس با اتصال به رسپتور خود در دهان می تواند باعث آلوده شدن فرد و انتقال بیماری به سایر افراد شود. دهان شویه ها یکی از روش های ارتقای بهداشت دهان، کاهش التهاب لثه و پریودونتیت هستند و برخی از آن ها خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی دارند. هدف از این مطالعه مرور مقالات مرتبط با دهان شویه های موثر بر ویروس SARS-CoV-۲ (عامل بیماری COVID-۱۹) و ویروس های هم خانواده آن است. روش بررسی: این مطالعه نوعی مرور سریع بر پایه گایدلاین های پریسما (PRISMA) است. پایگاه های اطلاعاتی مانند PubMed، Scopus، Web of Science و Google Scholar با کلیدواژه های مناسب جست وجو شدند. هیچ محدودیتی از نظر تاریخ، نوع انتشار و زبان در جست وجو لحاظ نشد. در کل ۴۷ مقاله یافت شد که نهایتا با لحاظ کردن معیارهای ورود، ۹ مقاله استخراج و بر اساس اهداف بررسی شدند. یافته ها: از بین ۹ مقاله، ۶ مورد به صورت In vitro (به صورت خارج بدنی) و ۲ مورد به صورت In vivo (به صورت داخل از بدنی) اجرا شده اند. نتایج مقالات In vitro حاکی از تاثیر مثبت دهان شویه بتادین در کاهش لود ویروس های خانواده کرونا بود، ولی کلرهگزیدین اثر معنی داری در این رابطه نداشت. در دو مقاله In vivo، پژوهشگران اثر این دو دهان شویه را روی ویروس SARS-CoV-۲ ارزیابی کرده اند و بر اساس نتایج هر دو دهان شویه تاثیر مثبت در کاهش لود این ویروس داشتند. نتیجه گیری: استفاده از دهان شویه های بتادین و کلرهگزیدین، کاهش لود ویروس SARS-CoV-۲ را در پی دارد و با جلوگیری از انتقال آن از طریق بزاق و حفره دهان می تواند در پیشگیری از این بیماری نقش داشته باشد.  

Authors

رضا متقی

Department of Oral and Maxillofacial Surgery, Student Research Center, School of Dentistry, Kashan University of Medical Sciences

الهه میانه ساز

Clinical Research Support Unit, Shahid Beheshti Hospital, Kashan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :