بررسی فیتوشیمیایی و مقایسه اثر عصاره های میوه هندوانه ابوجهل بر روی سلول های سرطانی روده CaCO۲
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 14، Issue: 5
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 160
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-14-5_001
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401
Abstract:
زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی خواص ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی چهار نوع عصاره میوه هندوانه ابوجهل بر روی سلولهای سرطان روده CaCO۲ بود.
روش بررسی: ترکیبات موثره میوه هندوانه ابوجهل با استفاده از روشهای فیتوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور بررسی خواص سیتوتوکسی سیتی و آنتی اکسیدانی، عصارهی اتانولی و ان-هگزانی میوه هندوانه ابوجهل به دو روش سوکسله و ماسراسیون استخراج گردید. اثر این عصاره ها بر روی سلولهای CaCO۲ سرطان روده به وسیله آزمونهای MTT بر اساس توانایی سلول های زنده در تبدیل نمک تترازولیوم به فورمازان نامحلول و روش NBT جهت بررسی میزان کاهش ROS با استفاده از نیترو تترازولیوم آبی و بر اساس طرح کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانکن مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: بررسیهای فیتوشیمیایی حضور ترکیبهای فلاونوئیدی، آلکالوئیدی، ترپنوئید، ویتامین C و پروتئین را در میوه هندوانه ابوجهل تایید می کند. درحالی که ترکیب های استروئیدی، تاننی و ساپونینی در این میوه یافت نشد. نتایج به دست آمده از بررسی میزان زندهمانی سلولی با استفاده از روش MTT نشان داد کمترین بقای سلولهای سرطانی تیمارشده مربوط به عصاره ان-هگزانی به روش ماسراسیون با بیش از ۹۵ درصد ممانعت کنندگی بوده است. نتایج آزمون NBT بیانگر خاصیت ضداکسیدانی تمام عصاره ها بود. بیشترین میزان کاهش درصد رادیکال های آزاد مربوط به گروه تیمارشده با ان-هگزانی به روش ماسراسیون و عصاره اتانولی با استفاده از دستگاه سوکسله بود.
نتیجه گیری: وجود ترکیبات شیمیایی مختلف شناسایی شده با ویژگیهای پروآپوپتوزی در میوه هندوانه ابوجهل نشان میدهد به کاربردن ترکیبات این عصاره به تنهایی یا همراه با داروهای ضدسرطان شیمیایی میتواند راهکار نوینی برای درمان سرطان باشد.
Keywords:
Antioxidants , Caco-۲ Cells , Citrullus Colocynthis L. , Flavonoids , Steroids. , آنتی اکسیدانها , استروئید , سلول های Caco-۲ف هندوانه ابوجهل , فلاونوئیدها
Authors
ندا میرزایی
Department of Chemistry, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahwaz
مریم کلاهی
Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahwaz
بابک مختاری
Department of Chemistry, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahwaz
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :