مطالعه کمی میزان بیان lncRNA HOX A۱۱As در بیماران ایرانی مبتلابه گلیوبلاستوما

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 209

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-5_003

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: گلیوبلاستوما یکی از بدخیم ترین و رایج ترین تومورهای مغزی است که حدود نیمی از گلیوماها را به خود اختصاص می دهد. گلیوبلاستوما یکی از تومورهای سیستم عصبی مرکزی (CNS: Central Nervous System) است که از بافت گلیال مغز نشئت می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات بیان lncRNA HOXA۱۱-AS به عنوان بیومارکر احتمالی در گلیوماست. روش بررسی: بدین منظور پس از بررسی پرونده پزشکی بیماران بیمارستان امام حسین تهران، گرفتن رضایت نامه کتبی از بیماران و گرفتن کد اخلاق این پژوهش در بیمارستان امام حسین انجام شد. بلوک های پارافینه شامل بیوپسی بافت توموری مغز از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ جمع آوری شد و متخصص پاتولوژیست آن ها را تایید و تعیین درجه کرد. در این پروژه، ۵۰ نمونه درجه ۱ و۲ و ۵۰ نمونه درجه ۳ و۴ بررسی شد. برای تمام نمونه های بافتی اهداشده بیماران، استخراج RNA و سنتز cDNA صورت گرفت. سپس پرایمر و پروب اختصاصی طراحی و میزان بیان ژن HOXA۱۱-AS با استفاده از روش Real-time PCR بررسی شد. میانگین سن افراد بررسی شده ۴۱۶/۱۶ ± ۷۰/۴۳ سال بود. تجزیه وتحلیل آماری داده ها به صورت توصیفی و تحلیلی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شود. همچنین برای مقایسه میزان بیان این ژن در بافت تومورال با درجه پایین تر و بافت تومورال با درجه بالاتر از آزمون آماری تی مستقل استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد نمونه های توموری با درجه سه و چهار، ۷۶/۲ برابر نمونه های توموری با درجه یک و دو افزایش بیان (fold change) داشتند که ازنظر آماری این فاصله معنی دار است. نتیجه گیری: نتایج بررسی کمی نشان داد بیان ژن HOXA۱۱-AS افزایش معنی داری با افزایش درجه بیماری دارد (۰۰۰۲/۰P=).

Authors

منصوره شعبانی

Islamic Azad University, Science and Research Branch, Faculty of Basic Sciences, Department of Genetics

شهلا محمد گنجی

National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Institute of Medical Biotechnology, Department of Molecular Medicine

ایمان سلحشوری فر

Islamic Azad University, Science and Research Branch, Faculty of Basic Sciences, Department of Genetics

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :