تاثیر توان بخشی نوروسایکولوژی بر عملکرد حافظه بینایی و سازگاری اجتماعی کودکان مبتلابه نقص توجه و بیش فعالی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 100

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-3_001

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

چکیده یکی از اختلالاتی که در بیشتر جوامع وجود دارد، اختلال نقص توجه و بیش­فعالی است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر توان بخشی نوروسایکولوژی بر عملکرد حافظه بینایی و سازگاری اجتماعی کودکان مبتلابه نقص توجه و بیش فعالی است. روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی است که با طرح پیش­آزمون و پس­آزمون همراه با گروه گواه انجام شد. بدین منظور ۴۰ دانش­آموز از مدارس شهر اهواز انتخاب شدند که نمرات بالاتری در ابعاد اختلال نقص توجه و بیش فعالی داشتند و به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. در مرحله پیش­آزمون از تمام شرکت­کنندگان آزمون حافظه بینایی گرفته شد. همچنین از تمام والدین خواسته شد پرسش نامه سازگاری اجتماعی را تکمیل کنند. سپس شرکت­کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه ۲۰ نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت ۸ هفته و هر هفته ۳ جلسه ۴۵ دقیقه­ای تحت مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی قرار گرفت. پس از اتمام فرایند مداخله از گروه تجربی پس­آزمون گرفته شد. داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس ارزیابی و سطح معناداری ۰۵/۰>P در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد اثر مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی بر متغیر حافظه بینایی (۰۲۲/۰=P، ۷۴/۵=f) و سازگاری اجتماعی (۰۰۰۱/۰=P، ۶۲/۵۷=f) معنادار است. نتیجه­ گیری: در نتیجه­گیری کلی می­توان گفت که یک دوره مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی با استفاده از برنامه Sound Smart بر متغیر حافظه بینایی و سازگاری اجتماعی در کودکان دارای نقص توجه و بیش فعالی تاثیرگذار بوده است.

Authors

فرشاد مه نگار

Department of Educational Sciences, School of Psychology and Educational Sciences, Payame Noor University, Khuzestan, Iran

احمد احمدی

Department of Educational Technology, School of Psychology and Educational Sciences, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :