تاثیر راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF، عملکرد شناختی و اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال
Publish place: Journal of Sport and Biomotor Sciences، Vol: 12، Issue: 24
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 258
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JSBS-16-24_007
Index date: 8 October 2022
تاثیر راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF، عملکرد شناختی و اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال abstract
مقدمه و هدف: فعالیت ورزشی و رفتاری که باعث افزایش GDNF در مغز شوند، می توانند شکل پذیری مغز را حفظ و موجب تسهیل یادگیری شوند. همچنین فرایندهای تصمیم گیری در محیط آموزشی که با میزان استفاده فراگیران از راهبردهای خودتنظیمی یادگیری مرتبط است به آموزش مهارت ورزشی کمک می کند. در این مطالعه تاثیر راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF، عملکرد شناختی و اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال بررسی شد.
مواد و روش ها: ۴۲ پسر با دامنه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال غیرفعال به صورت تصادفی، به عنوان نمونه انتخاب و به سه گروه خودتنظیم، کنترل با تمرین و کنترل بدون تمرین تقسیم شدند. آزمودنی ها در ۱۵ جلسه به فعالیت شوت سه گام هندبال طبق آزمون هندبال زین پرداختند. ۴۸ ساعت قبل و بعد از پیش آزمون و پس آزمون خون گیری و سنجش عملکرد شناختی به صورت آزمون استروپ انجام شد. عامل خونی GDNF به روش الایزا سنجیده شد. تحلیل آماری با آزمونهای مربوطه با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ در سطح معناداری ۰.۰۵>P انجام شد.
یافته ها: راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF (P=۰.۶۷) و همچنین بر عملکرد شناختی تاثیر معناداری نداشت (۰.۰۷=P) اما بر اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال تاثیر معناداری داشت (۰.۰۱˂P)، همچنین، با توجه به نتایج تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه تغییرات در سه گروه در شاخص مهارت شوت سه گام هندبال پس از انجام پروتکل تمرینی بین گروه ها نیز تفاوت معنا داری نشان داد (۰.۰۱˂P) که با توجه به نتایج آزمون تعقیبی شفه، بین گروه خودتنظیم با کنترل بدون تمرین و کنترل با تمرین تفاوت معناداری وجود داشت (۰.۰۱˂P). اما بین سایر گروه ها تفاوت میانگین معنادار نبود.
بحث و نتیجه گیری: استفاده از راهبردهای خودتنظیمی در آموزش مهارت شوت سه گام هندبال موثر است. توصیه می شود مربیان در جلسات آموزشی، از راهبردهای خودتنظیمی استفاده کنند و ورزشکاران بالاخص افراد مبتدی برای یادگیری بیشتر و بهتر مهارت ها و بهبود سطح عملکرد خود از راهبردهای خودتنظیمی استفاده کنند.
تاثیر راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF، عملکرد شناختی و اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال Keywords:
Self-regulatory strategies , Serum level (GDNF) , Cognitive Function , Acquisition , Handball three-shoot. , راهبردهای خودتنظیمی , سطح سرمی GDNF , عملکرد شناختی , اکتساب , شوت سه گام هندبال
تاثیر راهبردهای خودتنظیمی بر سطوح سرمی GDNF، عملکرد شناختی و اکتساب مهارت شوت سه گام هندبال authors
لیلی خاوری خراسانی
Yazd University
سجاد میرزابابایی
Yazd University
حمیدرضا فلاح یخدانی
Yazd University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :