اثر تغذیه ی دانه ی شاهدانه بر بیان ژن CPT۱B در گوسفند بلوچی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 158

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAP-24-3_004

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

Abstract:

هدف دانش نوتریژنومیکس مطالعه مواد مغذی به عنوان سیگنال­هایی است که به وسیله گیرنده های سلولی دریافت می­شوند و می­توانند روی ژنوم، بیان ژن­ها و تولید متابولیت­ها تاثیرگذار باشند. در این پژوهش، برای بررسی اثر دانه شاهدانه بر تغییرات بیان ژن کارنیتین پالمیتوئیل ترانسفراز-۱-B (CPT۱B) درگوسفند بلوچی، تعداد ۱۲ راس بره نر با سن پنج ماهگی در طرح کاملا تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه ها با جیره شاهد بدون شاهدانه و با جیره دارای ۱۰ درصد شاهدانه تغذیه شدند. پس از دوره ۱۱۰ روزه پرواربندی، از بافت­های قلب، کبد، بیضه، ماهیچه راسته (Longissimus dorsi muscle) و چربی پشت (subcutaneous back fat) نمونه­برداری شد. استخراج RNA برای واکنش Real Time PCR و اندازه گیری تغییرات بیان ژن CPT۱B بین گروه ها انجام شد. تغییرات بیان ژن CPT۱B بین گروه شاهد و تیمار در بافت کبد معنی دار بود (۰۵/۰P<). بیان ژن CPT۱B در کبد بره­های تحت تیمار شاهدانه ۷۴/۵ برابر نسبت به گروه شاهد افزایش بیان داشت. در بافت های قلب، چربی پشت، ماهیچه راسته، بیضه در گروه تیمار نسبت به شاهد به ترتیب ۱/۳، ۳۶/۲، ۱۲/۲ و ۴۷/۲ برابر کاهش بیان ژن CPT۱B را نشان داد. دانه شاهدانه حاوی اسیدهای چرب غیراشباع می­باشد و این ترکیبات از طریق بیان ژن­هایی مانند CPT۱B می توانند موجب تغییر متابولیسم چربی در کبد شوند. بنابراین می توان بیان داشت که با توجه به این که CPT۱B یکی از ژن­های موثر در سوخت وساز چربی می­باشد، افزودن دانه شاهدانه به جیره از طریق افزایش فعالیت بافت کبد می تواند اثر مفیدی بر توان تولیدی حیوان داشته باشد.

Authors

امیر مسعود اسماعیلیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی اسمعیلی زاده کشکوئیه

استاد،بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان - ایران، تخصص: ژنتیک و بیوتکنولوژی دام/ ژنتیک کمی/ ژنومیک آماری/ نقشه یابی

محمدرضا محمدآبادی

استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی منصوری

استادیار،گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد علی فرهوشی

دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان

حامد خراتی کوپایی

دانش آموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Almeida AM, Bassols A, Bendixen E, Bhide M, Ceciliani F, Cristoba ...
  • Alves-Bezerra M, Cohen DE (۲۰۱۷) Triglyceride Metabolism in the Liver. Comprehensive Physiology ...
  • نمایش کامل مراجع