بررسی و تحلیل ساختارهای انسان گرایی در شخصیت های اساطیری فانتزی منظومه های حماسی بهمن نامه و فرامرزنامه منطبق با نظریه خودشکوفایی آبراهام مزلو
Publish place: Islamic Art Studies، Vol: 19، Issue: 45
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 218
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISLART-19-45_001
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401
Abstract:
منظومه حماسی بهمننامه ایرانشاه ابن ابیالخیر در سال ۱۳۷۳ با ویرایش رحیم عفیفی از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر گردیده و منظومه حماسی فرامرزنامه از سرایندگان ناشناس اواخر قرن پنجم نیز با کوشش ماریولین فان زوتفن و ابوالفضل خطیبی در سال ۱۳۹۴ به چاپ رسیده است. در این منظومههای حماسی، با افراد موفق زیادی با ویژگیهای والای انسانی مواجه هستیم. از طرفی، ارج نهادن به شاخصههای مطلوب و مثبت انسانی، یکی از محورهای اصلی در مکتب روانشناسی انسانگرا است. بنابراین، میتوان این شاخصهها را در شخصیتهای اساطیری مورد بررسی قرار داد. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی سعی دارد ساختارهای انسانگرایی در شخصیتهای اساطیری فانتزی منظومه های حماسی بهمننامه و فرامرزنامه منطبق با نظریه خودشکوفایی آبراهام مزلو را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. نتایج پژوهش که از بررسی منابع کتابخانه ای با تحلیل محتوا به دست آمده نشان می دهد که ویژگیهای خاص و خارقالعاده شخصیتهای اصلی این دو اثر حماسی که با استعدادهای خدادادی به خودشکوفایی رسیدهاند، در ابعاد رفتاری، گفتاری و فکری، قابل مقایسه با «نظریه خودشکوفایی مزلو» میباشند.اهداف پژوهش:۱.بررسی و تحلیل ساختارهای انسانگرایی در شخصیتهای اساطیری فانتزی منظومههای حماسی بهمننامه و فرامرزنامه.۲.بررسی و تحلیل ساختارهای انسانگرایی نظریه خودشکوفایی آبراهام مزلو منطبق با شخصیتهای اساطیری فانتزی منظومههای حماسی بهمننامه و فرامرزنامه.سوالات پژوهش:۱.ساختارهای انسانگرایی در شخصیتهای اساطیری فانتزی منظومههای حماسی بهمننامه و فرامرزنامه کدامند؟۲.کدام ساختارهای انسانگرایی نظریه خودشکوفایی آبراهام مزلو منطبق با شخصیتهای اساطیری فانتزی منظومههای حماسی بهمننامه و فرامرزنامه میباشند؟
Keywords:
Authors
محسن آذرپیرا
دانشجوی زبان و ادبیات فارسی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول،ایران
حمید رضا اردستانی رستمی
دانشیار، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول،ایران
نصرالله امامی
استاد، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول،ایران
مسعود خردمند پور
استادیار، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول،ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :