اثر حفاظتی روغن جوانه گندم بر استرس اکسیداتیو، لقاح آزمایشگاهی و تکوین زیگوت در موش های نر سوری صرعیشده تحت درمان با کاربامازپین

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 114

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-12_003

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: صرع یک بیماری شایع عصبی است که در اثر تخلیه های الکتریکی غیر طبیعی مکرر از مغز ایجاد می شود. برای درمان صرع از داروی کاربامازپین استفاده می گردد. این دارو با گذشت زمان موجب افزایش استرس اکسیداتیو و ناهنجاری های تولیدمثلی در بیماران می شود. روغن جوانه گندم بالاترین میزان ویتامینE  را در میان سایر روغن های گیاهی دارد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر روغن جوانه گندم به عنوان منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها بر استرس اکسیداتیو و لقاح آزمایشگاهی در موش های صرعی تحت درمان با کاربامازپین انجام شد. روش بررسی: در این طرح آزمایشگاهی، ۴۰ موش سوری نر بالغ و ۲۰ موش سوری ماده بالغ با محدوده وزن بدنی ۳۰-۲۵ گرم مورد بررسی قرار گرفتند. موش های نر به چهار گروه ۱۰ نفره شامل: کنترل، گروه صرعی شده با پنتیلن تترازول با دوز ۴۰، پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز ۱۸۰ و پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز۱۸۰ + روغن جوانه گندم با دوز ۵۰۰ تقسیم شدند. موش های نر دوزهای مورد نظر را براساس گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۴۲ روز دریافت نمودند. در هر گروه از پنج موش ماده سالم جهت تخمک گیری استفاده شد. در پایان دوره آزمایش میزان آنزیم کاتالاز، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، لقاح و تکوین زیگوت در محیط آزمایشگاهی بررسی گردید. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS ۱۹ تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان دادند که تجویز روغن جوانه گندم در گروه تحت درمان با کاربامازپین موجب افزایش معنا‎دار (۰۵/۰>P) آنزیم کاتالاز، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، لقاح و تکوین زیگوت در آزمایشگاه گردید. نتیجه گیری: روغن جوانه گندم به عنوان یک عامل آنتی اکسیدانی عمل نموده و از طریق کاهش رادیکال های آزاد ناشی از بیماری صرع و مصرف کاربامازپین موجب افزایش آنزیم کاتالاز، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و لقاح آزمایشگاهی می شود.

Authors

قدرت عبادی مناس

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Farhangian University

غلام رضا نجفی

Department of Anatomy and Embryology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :