واکاوی اثرات رویکرد مدیریت محلی بر بهبود سرمایه اجتماعی در فراگرد تحولات فضایی سکونتگاه های روستایی (مورد مطالعه: بخش اسفندقه، شهرستان جیرفت)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 91

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHGR-54-2_020

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

Abstract:

تاکنون دو «رویکرد عقلایی گرایی فن محور و ارتباطی» در چارچوب برنامه ریزی توسعه و تحول مطرح بوده است. اما، در نظام مدیریت و برنامه ریزی توسعه و تحول سکونتگاه های روستایی در ایران چیرگی رویکرد عقلایی گرایی با اصالت متخصص چالش های پرشماری در این فراگرد ایجاد کرده است. بنابراین، در پژوهش حاضر برای تبیین این چالش ها به شیوه کمی و میدانی و توصیفی- تحلیلی این موضوع در سی روستای نمونه از مجموع ۴۲ روستای ناحیه موردمطالعه با بهره گیری از روش مدل معادلات ساختاری و نرم افزار آموس گرافیک وارسی شده است. یافته های پژوهش ناکارآمدبودن رویکرد حاکم بر مدیریت محلی در راستای بهبود سرمایه اجتماعی و تحولات فضای سکونتگاه های روستایی را آشکار ساخت. همچنین، یافته های مدل ارتباطی استاندارد آشکار ساخت که برازش ضرایب مسیر متغیر سرمایه اجتماعی و تحولات فضایی و ارتباطشان مطلوب است، اما برازش سرمایه اجتماعی متاثر از رویکرد حاکم بر مدیریت در ارتباط با تحولات فضایی نامطلوب است. زیرا نامولدبودن آموزش به وسیله مدیریت محلی موجب شده تا آگاهی اجتماعی گیرندگان و بروزدهندگان این آموزشها به گونه ای نامولد و منفعلانه چیرگی داشته باشد. درمجموع، یافته های پژوهش زمینه لازم برای درک و فهم مشترکی از رویکرد ارتباطی فراهم می کند. از جنبههای ادراکی و معرفتی هم بر مبنای پیآیندها، نگارندگان در این پژوهش در پی آناند تا انسجام لازم در ترسیم خطوط اساسی انگاره نوین توسعه و تحول شکل بگیرد و به تعیین چارچوب الگوی کار رویکرد نوین یاری رسانند؛ بدینسان پشتوانه های معرفتی و غنای لازم برای کمک به تحول فضای سکونتگاه های روستایی به گونه ای مناسب از راه مشارکت روستاییان در این فراگرد فراهم خواهد شد.

Keywords:

Authors

ناصر شفیعی ثابت

دانشیارگروه جغرافیای انسانی و آمایش، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، ایران

فائزه ابراهیمی پور

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ادریسی، افسانه؛ همتی، محمدابراهیم و ذوالفقاری، ابوالفضل، ۱۳۹۸، بررسی رابطه ...
  • حیاتی، عقیل و غلامی، محمد، ۱۳۹۲، بررسی تاثیر هویت کالبدی ...
  • رکن الدین افتخاری، عبدالرضا ؛ بدری، سید علی؛ سجاسی قیداری، ...
  • رمضانی، لاوین؛ رحمانی، بیژن و شفیعی ثابت، ناصر، ۱۳۹۹، نقش ...
  • سرایی، حسن، ۱۳۹۳، مقدمهای در نمونهگیری در تحقیق، تهران: سمت ...
  • شفیعی ثابت، ناصر و خاکسار، سوگند، ۱۳۹۸، تاثیر سرمایه اجتماعی ...
  • شفیعی ثابت، ناصر و میرواحدی، نگینسادات، ۱۳۹۸، الگوی برنامهریزی توسعه ...
  • تحلیل سرمایه اجتماعی زنان خانه دار ساکن در سکونت گاه غیر رسمی(مطالعه موردی: محله شهید قربانی مشهد) [مقاله ژورنالی]
  • مرکز آمار ایران(۱۳۹۵)، نتایج تفصیلی سرشماری شهرستان جیرفت، قابل دسترسی ...
  • نمایش کامل مراجع