رابطه سیاست گذاری و استقلال دانشگاهی در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه سه
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 186
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-30-4_003
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401
Abstract:
مقدمه: سیاست گذاری یکی از مباحث اصلی و بنیادین در حوزه مدیریت نهادها و سازمان ها به شمار می آید که توجه به فرایند و مولفه های آن امری ضروری و اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سیاست گذاری و استقلال دانشگاهی در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه سه است.
مواد و روش ها: پژوهش کاربردی حاضر با رویکرد تلفیقی (کیفی و کمی) در سال ۱۴۰۰ در استان ایلام انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه سه و به منظور طرح پرسش نامه سیاست گذاری بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع، تعداد ۱۵ نفر انتخاب شد و در بخش کمی که به بررسی رابطه متغیرها بر اساس دیدگاه مشارکت کنندگان اختصاص داشت، بر اساس فرمول کوکران، ۳۲۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان مدیران و معاونان واحدها، دانشکده ها، مدیران گروه ها و اساتید هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه سه آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. در بخش کیفی پرسش نامه از طریق روش دلفی و در دو دور، نظرات خبرگان از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته ۷۰ دقیقه ای و بررسی مضامین و مطالعه مبانی نظری طراحی و نهایی شد. برای جمع آوری داده ها در بخش کمی، از پرسش نامه محقق ساخته سیاست گذاری و استقلال دانشگاهی استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری در قالب نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که در میان ابعاد مختلف سیاست گذاری، بعد «ساختار دانشگاه» با مقدار R۲=۰.۹۲۷ بیشترین تاثیر را داشت. در میان مولفه های استقلال دانشگاه نیز، مولفه استقلال رهبری با مقدار R۲=۰.۹۴۲ و ضریب مسیر ۹۷۱/۰ بیشترین تاثیر را نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس ضرایب مسیر، بار عاملی ۶۴۴/۰ میان دو متغیر سیاست گذاری و استقلال دانشگاه برقرار شد که بالاتر از حد متوسط و در حد قوی بود و ازآنجا که آماره تی آن برابر ۲۴۷/۱۶ خارج از بازه (۵۸/۲ و ۵۸/۲-) قرار دارد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که رابطه سیاست گذاری بر استقلال دانشگاهی در دانشگاه های پزشکی کلان منطقه سه مثبت و معنی دار بود.
Keywords:
Authors
مهدی شعبانی
Dept of Educational Management, Sari Branch Islamic Azad University, Sari, Iran
سعید صفاریان همدانی
Dept of Educational Management, Sari Branch Islamic Azad University, Sari, Iran
رضا یوسفی سعیدآبادی
Dept of Educational Sciences, Sari branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :