تاثیر آنتی اکسیدانتی مرزه خوزستانی بر باروری و رشد جنین های حاصل از لقاح داخل آزمایشگاهی موش های سوری نر بالغ تحت درمان با نانیل فنل

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 116

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-1_003

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: نونیل فنل نوعی از مواد شیمیایی محیطی است که مانند هورمون آندروژن عمل کرده و مانع از فعالیت هورمون ها، سبب ایجاد اختلالات سیستم تولیدمثلی و القای استرس اکسیداتیو می شود. در این مطالعه اثر محافظتی مرزه خوزستانی بر روی لقاح داخل آزمایشگاهی موش سوری نر بالغ تیمارشده با نونیل فنل بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد ۲۴ عدد موش سوری نر بالغ ۸ هفته ای، به طور تصادفی انتخاب و به سه گروه کنترل (دریافت کننده روغن ذرت)، گروه دریافت کننده نونیل فنل (دوز ۲۵۰ میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) و گروه دریافت کننده نونیل فنل (دوز ۲۵۰ میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) + اسانس مرزه خوزستانی (دوز ۲۲۵ میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) تقسیم شدند (هرگروه ۸ قطعه)، سپس به مدت ۳۵ روز تیمار دهانی با گاواژ صورت گرفت. پس از اتمام دوره تیمار، حیوانات آسان کشی و نمونه اسپرم از دم اپیدیدیم گرفته شد. به ازای هر موش نر، ۳ موش ماده در نظر گرفته شد. سپس به وسیله PMSG و HCG، تحریک تخمک گذاری جهت گرفتن تخمک صورت گرفت. با انجام لقاح در محیط کشت (۴ میلی گرم BSA به اضافهHTF )، تخمک های لقاح یافته به مدت ۱۲۰ ساعت انکوبه شدند و مراحل رشد جنینی در این مدت بررسی گردید. یافته ها: نتایج بررسی درصد لقاح داخل آزمایشگاهی اسپرم ها، نشان از کاهش درصد لقاح، جنین های دوسلولی، کیفیت جنین و بلاستوسیست در گروه نونیل فنل نسبت به گروه های کنترل و تجربی، همچنین افزایش معنی دار این پارامترها در گروه تجربی نسبت به نونیل فنل داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ساتوره جاخوزستانیکا به عنوان یک آنتی اکسیدانت می تواند باعث کاهش اثرات سمی نونیل فنل بر روی میزان باروری موش های نر بالغ شود.

Authors

عباس احمدی

Department of Basic Sciences, School of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia

پریسا رحیمی

Department of Basic Sciences, School of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Robaire B, Hales BF. Mechanisms of action of cyclophosphamide as ...
  • Jamzad Z. A new species of the genus Satureja (Labiate) ...
  • Farsam H, Amanlou M, Radpour MR, Salehinia AN, Shafiee A. ...
  • Sefidkon F, Ahmadi S. Essential oil of satureja Khuzistanica Jamzad. ...
  • Nunez-Delicado E, Sanchez-Ferrer A, Garoia-Carmona F. Hydroperoxidative oxidation of diethylstilbesterol ...
  • نمایش کامل مراجع