تاثیر غلظت سیتوتوکسیک هورمون تستوسترون بر بیان ژن های Bax، Bcl۲ و CD۸۲/KAI۱ در سلول های آدنوکارسینومای کولورکتال (HT۲۹) و گلایوبلاستومای مغزی (A۱۷۲)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 181

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-11_001

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: مطالعات نشان داده اند استروئیدهای جنسی بر تکثیر سلول های سرطانی در سطح سلولی و مولکولی تاثیرگذارند. در این مطالعه به بررسی اثر غلظت سیتوتوکسیک تستوسترون بر بیان ژن های Bax، Bcl-۲ و KAI-۱/CD۸۲ در سلول های آدنوکارسینومای کولورکتال (HT۲۹) و گلایوبلاستومای مغزی (A۱۷۲) پرداخته شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی، سلول های HT۲۹ و A۱۷۲ به گروه های شاهد و گروه های تحت تاثیر غلظت سیتوتوکسیک تستوسترون (۱ و ۱/۰ میلی گرم برمیلی لیتر به ترتیب در سلول های HT۲۹ و A۱۷۲) تقسیم بندی شدند. با استفاده از Real time PCR بیان نسبی ژن های Bax، Bcl۲ و CD۸۲/KAI۱ مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آماری آزمون واریانس یک طرفه بین گروه ها مقایسه شدند. یافته ها: بیان ژن های Bax و BCL-۲ در سلول های HT۲۹ دریافت کننده غلظت توکسیک تستوسترون به ترتیب دچار افزایش و کاهش معنی داری شد (۰۰۱/۰p<)، اما بیان ژن CD۸۲/KAI۱ دچار تغییر معنی داری نشد. بیان ژن های Bax و CD۸۲/KAI۱ در سلول های A۱۷۲ دریافت کننده غلظت سیتوتوکسیک تستوسترون به ترتیب دچار افزایش (۰۱/۰p<) و کاهش معنی داری شد (۰۰۱/۰p<)، اما بیان ژن Bcl-۲ دچار تغییر معنی داری نشد. نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه، غلظت سیتوتوکسیک تستوسترون در سلول های آدنوکارسینومای کولورکتال و گلایوبلاستومای مغزی سبب القای آپوپتوز وابسته به ژن Bax می شود. همچنین در سلول های آدنوکارسینومای کولورکتال اثر ضدمتاستازی ندارد؛ درصورتی که در سلول های گلایوبلاستومای مغزی سبب کاهش بیان ژن ضدمتاستازی CD۸۲/KAI۱ شده که احتمالا سبب افزایش پتانسیل متاستازی نیز می شود.

Authors

نوشین فرهمندلو

Department of Biology, Science & Research Branch, Islamic Azad University

شهربانو عریان

Department of Biology, Science & Research Branch, Islamic Azad University

رحیم احمدی

Department of Biology, Hamadan Branch, Islamic Azad University

اکرم عیدی

Department of Biology, Science & Research Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :