ارتباط واریانت miR-۱۴۶a rs۲۹۱۰۱۶۴با بیماری مالتیپل اسکلروزیس، در استان همدان

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 136

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-4_003

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS)، شایع ترین بیماری خودایمنی سیستم عصبی مرکزی در سنین جوانی است. فاکتورهایی همچون عوامل محیطی و زمینه ژنتیکی در ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس دخیل هستند. از آنجا که miRNA ها در سلول های عصبی و گلیال نقش مهمی در سطوح تنظیمی پس از رونویسی دارند؛ بنابراین تغییر در عملکرد آنها به واسطه پلی مورفیسم ها و درنهایت، تغییر بیان آن ها در سیستم عصبی می تواند زمینه را برای بیماری های تحلیل برنده اعصاب، ازجمله مالتیپل اسکلروزیس فراهم کند. در مطالعه حاضر نقش پلی مورفیسم miR۱۴۶ars۲۹۱۰۱۶۴ در ایجاد بیماری مالتیپل اسکلروزیس در بیماران استان همدان بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه مورد - شاهدی، ۱۵۰ بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و ۱۵۰ فرد سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. تعیین ژنوتیپ با روش Tetra ARMS PCR انجام گرفت. در دو گروه مورد بررسی جهت تعیین وجود تعادل یا عدم آن با قانون تعادل          هاردی - واینبرگ، همچنین وجود ارتباط بین پلی مورفیسم مورد مطالعه و وقوع بیماری MS، از آزمون مربع کای استفاده شد. یافته ها: تفاوت معنی داری در توزیع ژنوتیپ در دو حالت توارث غالب و مغلوب در بیماران مبتلا به MS در مقایسه با افراد سالم مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد (برخلاف مطالعات پیشین)، ارتباطی بین پلی مورفیسم miR۱۴۶a rs۲۹۱۰۱۶۴ و بیماری MS وجود ندارد.  

Authors

نوین عالمشاه

Department of Cellular & Molecular Sciences, Faculty of Advanced Science & Technology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

سویار ساری

Department of Cellular & Molecular Sciences, Faculty of Advanced Science & Technology, Pharmaceutical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

رضا میرفخرایی

Department of Medical Genetics, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :