سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدلسازی میدان جابجایی سه بعدی حین وقوع زلزله یک گسل، مطالعه خاص: گسل بم

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,155

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO86_034

Index date: 5 September 2006

مدلسازی میدان جابجایی سه بعدی حین وقوع زلزله یک گسل، مطالعه خاص: گسل بم abstract

شناخت حرکات گسل و نتایج حاصل از این حرکات نظیر تغییر شکل سطحی در کشور ما که دارای گسل های فعال و منطاق زلزله خیزی می باشد دلیل اصلی انجام این تحقیق می باشد. این تحقیق بر روی مدله کردن سه بعدی تغییر شکلهای هملرزه ایجاد شده در اثر حرکت گسل در یک نیم فضای الاستیک هموژن می باشد. این مدل سای اغلب بر اساس تئوری جداشدگی صورت می پذیرد و بیشتر مدلهای تحلیلی تغییر شکل گسل بر پایه تئوری جداشدگی Okada پایه ریزی شده اند. در اینجا نیز از این تئوری استفاده کرده ایم تا بتوانیم تغییر شکلهای ایجاد شده در گسل های امتداد لغز و شیب لغز را بدست آوریم. با استفاده از این مدل جابجایی حاصل از وقوع حرکت در یک گسل (زلزله) را می توانیم با استفاده از داده های در دسترس بدست آورده و نتایج حاصل را تحت عنوان تغییر شکل حاصل از زلزله ارائه کنیم. این مدل قابلیت بدست آوردن تغییر شکل و جابجایی در هر عمقی نسبت به سطح آزاد (سطح زمین) را دارا می باشد که در اینجا هدف اصلی بدست آوردن این مقادیر برای سطح زمین می باشد. این مدل را برای گسل بم، که عامل اصلی ایجاد زلزله سال 1382 بم با بزرگی 6/5 بوده است، که یک گسل تقریبا قائم امتداد لغز می باشد بکار برده و نتایج حاصل از آن را با میدان های جابجایی حاصل ازتصاویر راداری موجود مقایسه کردیم و مشاهده شد که از هر دو روش به حداکثر مقدار جابجایی مسطحاتی 40 سانتیمتر و قائم11 سانتیمتر می رسیم. نکته مهمی که در خاتمه می توان به آن اشاره کرد این است که این مدل را می توان برای هر گسل دیگری در کشور و در هر منطقه ای با هر خصوصیات هندسی بکار برده و میزان جابجاییها و تغییر شکل را برای نقاط واقع در حوزه حرکت گسل یا یک زلزله مشخص نمود.

مدلسازی میدان جابجایی سه بعدی حین وقوع زلزله یک گسل، مطالعه خاص: گسل بم authors

سینا نوری

گروه ژئودزی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرا

بهزاد وثوقی

استادیار گروه ژئودزی، دانشکده مهدسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواج

امیرمسعود ابوالقاسم

استادیار گروه ژئودزی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خوا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Chinnery, M. _ AThe stress changes that accompany strike-slip faulting, ...
Dias, F. , Dutykh, D. , Dynamics of tsunami, Waves ...
Fialko, Y. , D. Sandwell, M Simons, and P Rosen, ...
Iwasaki, _ and Sato, R ., Strain field in a ...
Love, A. E. H., A treatise on the mathematical theory ...
Masterlark, T., Finite element model predictions of static deformation from ...
McGinley, J. R., A comparison of observed permanent tilts and ...
Mindlin, R. D. _ Force at a point in the ...
Okada, Y., Internal deformation due to shear and tensile faults ...
Okada, Y., Surface deformation due to shear and tensile faults ...
Press, F., D isplacements _ strains and tilts at tele-seismic ...
Reilinger , R. E ..S. Ergintav, R. Brgmann, S. McClusky, ...
Sato, R. and Matsu'ura _ MStrains and tilts on the ...
Thatcher , W., Present-day crustal movements and the mechanics of ...
Thatcher , W. _ Strain accumulation and release mechanism of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدلسازی میدان جابجایی سه بعدی حین وقوع زلزله یک گسل، مطالعه خاص: گسل بم" توسط سینا نوری، گروه ژئودزی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرا؛ بهزاد وثوقی، استادیار گروه ژئودزی، دانشکده مهدسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواج؛ امیرمسعود ابوالقاسم، استادیار گروه ژئودزی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خوا نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 86 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2155 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شناخت حرکات گسل و نتایج حاصل از این حرکات نظیر تغییر شکل سطحی در کشور ما که دارای گسل های فعال و منطاق زلزله خیزی می باشد دلیل اصلی انجام این تحقیق می باشد. این تحقیق بر روی مدله کردن سه بعدی تغییر شکلهای هملرزه ایجاد شده در اثر حرکت گسل در یک نیم فضای الاستیک هموژن می باشد. این ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مدلسازی میدان جابجایی سه بعدی حین وقوع زلزله یک گسل، مطالعه خاص: گسل بم با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.