سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان)

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,617

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO86_048

Index date: 5 September 2006

ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان) abstract

هواویزها غالبا تاثیر خربی بر صحت و دقت اطلاعات استخراج شده از تصاویر ماهواره ای می گذراند. این موضوع برای کشور ما که مناطق گسترده کویری در آن وجود دارد بسیار حائز اهمیت است، چرا که جو مناطق حاشیه کویر ، اعم از شهری و غیر شهری اغلب اوقات الوده به غبار جوی است. همچنین آلودگی ناشی از دود در مناطق صنعتی و شهری همواره مورد توجه بوده است. علاوه بر آن، هوآویزها بر شرایط آب و هوایی منطقه، برنامه پروازهای نظامی و غیر نظامی و همچنین سلامتی انسان نیز اثراتی انکان ناپذیر دارند. با افزایش قدرت تفکیک تفکیک مکانی، نیاز به اصلاحات جوی نیز افزایش می یابد. دراین پژوهش، تصاویر ASTER در فصول مختلف سال، برای حذف اثر هوآویزها مورد استفاده قرار گرفته است. در انتخاب تصاویر سعی شده است که مربوط به میانه هر فصل سال در ایران باشند. سیلیکاتهای موجود در ذرات غبار و شن، جذب فوق العاده در طیف 8/3 میکرومتر یعنی باند 10 سنجنده ASTER دارند. اندازه گیری اختلاف دمای درخشندگی در دو طبف خاص الکترومغناطیسی منجر به آشکارسازی هوآویزهای مذکور می گردد. برای آشکارسازی هوآویزها، از تابش خورشیدی پراکنده شده توسط هوآویزها و یا تابش نشر شده توسط هوآویزها پس از کسر کردن عوارض سطح زمین از تصویر استفاده شده است. در محدوده هایی که روزنه ای جوی برای IR وجود دارد، از طیف فروسرخ برای آشکارسازی هوآویزها استفاده شده است. در طیف فروسرخ، هوآویزها تباین خوبی در تصویر از خود نشان می دهند. بمنظور دستیابی به بهتریه آشکارسازی هوآویزها که نهایتا برای حذف اثر آنها از روی تصویر استفاده می شود، تاکنون روشهای متفاوتی پیشنهاد شده که هر یک با استفاده از تفاضل دمای درخشندگی در باندهای فروسرخ سنجنده به آشکارسازی اثر این ذرات در صحنه می پردازد. دراین پژوهش ضمن مقایسه روشهای آشکارسازی با یکدیگر، روش مناسب برای هر فصل از سال پیشنهاد شده است.

ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان) Keywords:

ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان) authors

علی غفوری

کارشناس ارشد گروه مهندسی سنجش از دور، دانشکده نقشه برداری ، دانشگاه ص

محمدرضا مباشری

استادیار گروه مهندسی سنجش از دور، دانشکده نقشه برداری ، دانشگاه صنعت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مباشری، محمدرضا، (1384). گزارش طرح پژوهشی "امکان سنجی پایش (مانیتورینگ) ...
مباشری، محمدرضا، (1385). مبانی فیزیک در سنجش از دور و ...
علی غفوری، "آشکارسازی هوآویزهای جوی در تصاویر ماهواره‌ای". سمینار کارشناسی ...
Ackerman S.A. (1997). Remote sensing of aerosols using satellite infrared ...
Ackerman S.A. (1989). Using the radiative temperature difference at 3.7 ...
http://www. geo.mtu. edu/deoartm en t/c lass es/ge404/gcm avber/intro. html Barton ...
Kaufman Y.J.(1992). Biomass burning Airborne and Spaceborne experiment in the ...
Legrand M. (1989). The potential of infrared satellite data for ...
_ (1989). Infrared radioactive transfer calculations for volcanic ash ...
Vermote E. and B. Margerin (2001). A Global Monthly Coarse ...
Vermote E. D. and Tanre (1997). Second Simulation of the ...
Wald, A.E. and Y.T. Kaufman (1998). Daytime and nighttime detection ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان)" توسط علی غفوری، کارشناس ارشد گروه مهندسی سنجش از دور، دانشکده نقشه برداری ، دانشگاه ص؛ محمدرضا مباشری، استادیار گروه مهندسی سنجش از دور، دانشکده نقشه برداری ، دانشگاه صنعت نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 86 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنجش از دور ، تصاویر ماهواره ای ، تصاویر ASTER ، تصحیح جوی ، هوآویزها هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1617 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هواویزها غالبا تاثیر خربی بر صحت و دقت اطلاعات استخراج شده از تصاویر ماهواره ای می گذراند. این موضوع برای کشور ما که مناطق گسترده کویری در آن وجود دارد بسیار حائز اهمیت است، چرا که جو مناطق حاشیه کویر ، اعم از شهری و غیر شهری اغلب اوقات الوده به غبار جوی است. همچنین آلودگی ناشی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارائه روشی بهینه در تصحیح اثر هوآویزها در تصاویر سنجنده ASTER (مطالعه موردی منطقه خوزستان) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.