سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,573

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO86_097

Index date: 5 September 2006

ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS abstract

نقش اطلاعات فضایی و فناوریهای مربوطه در مدیریت مخاطرات در سراسر جهان بخوبی شناخته شده است. برای واکنش در برابر مخاطرات جنبه بسیار مهم این است که اطلاعات توصیفی فضایی در مورد موقعیت فعلی مخاطرات به موقع، به روز و دقیق برای فائق شدن به یک موقعیت اضطراری در اختیار باشد. کشور ایران از کشورهای زلزله خیز جهان است. در پهنه بندی نسبی خطر زمین لرزه در ایران، شهر تبریز یکی از شهرهای مهم ایران است که در جایگاه پهنه بندی با خطر نسبی بسیار بالا قرار دارد. گسل شمال تبریز در محاورت بلافصل شهر دیگر با فعالیت مجدد خود شهر در امتداد این گسل بنا شده است. گسل تبریز منشا زلزله های ویرانگر در طول تاریخ بوده و می تواند بار دیگر با فعالیت مجدد خود شهر را به ویرانه ای تبدیل نماید. شهر تبریز طی دهه های گذشته شاهد توسعه گسترده فیزیکی بوده که منجر به ساخت و سازهای بدون ملاحظات ایمنی از لحاظ حوادث طبیعی (از جمله زلزله و صرفا برای پاسخگویی به نیازهای سکونتی در کوتاه مدت) انجام گرفته است. با مشخص کردن پهنه های خطر در شهر می توان در مورد استقرار شریان های حیاتی در مناطق کم خطر تصمیم گیری نمود. با استفاده از تکنیک های سیستم های اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور می توان این پهنه ها را مشخص کرد. پهنه های خطر بر اساس خطه گسله، شیب، جهت شیب، ساختار زمین شناسی، وضعیت کاربری زمین و تراکم جمعیت با استفاده از روش همپوشی وزن دار در محیط GIS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مشخص کرد که در توسعه فیزیکی شهر تبریز خطر بیشتر متوجه مناطق مسکونی و در رده بعدی به مناطق تجاری آسیب خواهد رسید.

ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS Keywords:

ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS authors

نسح محمودزاده

کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
استن آرنوف "مدیریت سیستم های اطلاعات جغرافیایی "، ترجمه سازمان ...
بارو، پی ای "شیستم اطلاعات جغرافیایی "، ترجمه طاهرکیا حسن، ...
پورکرمانی، م و مهر آرین "لرزه خیزی ایران"، انتشارات دانشگاه ...
صادقی، سید محمد و غیور، فتح الله "کاربردهای مشترک GPS ...
مخدوم، مجید و دیگران "ارزیابی و برنامه ریزی محیط زیست ...
نوری، ز، "بررسی خواص دینامیکی زلزله های ایران"، مرکز تحقیقات ...
Ambraseys N.N. and Melville, C.P.(1981), " A history of Persian ...
Frost, D.m, Chameau, J.L., and lean A.chameau, (1993) " Geographic ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS" توسط نسح محمودزاده، کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجا نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 86 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه فیزیکی ، گسل شمالی تبریز ، داده های ماهواره های ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، همپوشانی وزن دار هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1573 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقش اطلاعات فضایی و فناوریهای مربوطه در مدیریت مخاطرات در سراسر جهان بخوبی شناخته شده است. برای واکنش در برابر مخاطرات جنبه بسیار مهم این است که اطلاعات توصیفی فضایی در مورد موقعیت فعلی مخاطرات به موقع، به روز و دقیق برای فائق شدن به یک موقعیت اضطراری در اختیار باشد. کشور ایران از کشورهای زلزله خیز جهان است. در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و پهنه بندی درجه تناسب توسعه فیزیکی شهر تبریز با استفاده از GIS با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.