بررسی همبستگی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک با مورتالیتی و موربیدیتی در بیماران مامایی بستری در بخش مراقبت های ویژه

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 117

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-4-1_007

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401

Abstract:

زمینه و هدف: سندرم پاسخ التهابی سیستمیک (Systemic Inflammatory Response Syndrome) SIRS به عنوان یک عامل نسبتا دقیق جهت پیش بینی سرنوشت بیماران بدحال در ICU داخلی- جراحی محسوب می شود، اما در زمینه ی بروز SIRS و تاثیر آن بر پیش آگهی در بیماران مامایی مطالعات معدودی صورت گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین همبستگی SIRS با موربیدیتی و مورتالیتی در بیماران مامایی بستری در ICU می باشد. روش بررسی: این مطالعه بر اساسRoutine Data Base  بر روی پرونده ی کل بیماران مامایی بستری در ICU در دو مرکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مهرماه تا بهمن ماه سال ۱۳۸۳ انجام گرفت. در این بررسی اطلاعات موجود شامل: فاکتورهای شاخص SIRS، عوارض، مدت زمان بستری در ICU، و مورتالیتی، در چک لیست ثبت گردید. سپس بر اساس شاخص SIRS، نمونه ها به دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به SIRS تقسیم شده و مورتالیتی و موربیدیتی بین دو گروه مقایسه شد. جهت مقایسه ی مورتالیتی و عوارض بین افراد مبتلا و غیرمبتلا به SIRS از آزمون کای دو و جهت مقایسه ی مدت بستری از آزمون من ویتنی استفاده گردید. برای تعیین همبستگی نمره ی شاخص SIRS با مورتالیتی و عوارض ضریب همبستگی اسپیرمن به کار برده شد. در تمامی آزمون های آماری سطح معنی داری ۰۵/۰P< تلقی گردید. یافته ها: در این مطالعه از ۱۰۲ پرونده ی موجود، ۸۲ پرونده جهت بررسی قابل استفاده بود. بر اساس شاخص، ۶۸ نفر (۸۳%) مبتلا به SIRS بودند. تفاوت میزان مورتالیتی بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود، اما در دو گروه از نظر عوارض ایجاد شده به خصوص عوارض قلبی- عروقی و اختلالات انعقادی تفاوت وجود داشت که این عوارض در افراد مبتلا به SIRS به طور معنی داری بیشتر مشاهده گردید (۰۵/۰>P). همچنین مدت زمان بستری در افراد مبتلا به SIRS به طور معنی داری بیشتر از افراد غیرمبتلا به SIRS بود (۰۵/۰>P). همبستگی مثبتی بین نمره ی SIRS و مورتالیتی دیده شد، که از نظر آماری معنی دار نبود (۰۸۹/۰=P، ۱۸۹/۰=r). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، بروز سندرم پاسخ التهابی سیستمیک در بیماران مامایی بستری در ICU بسیار قابل توجه بوده و با افزایش موربیدیتی ارتباط دارد. لذا می توان از آن به عنوان یک فاکتور پیش گویی کننده ی سرنوشت بیماران مامایی بستری در ICU استفاده نمود. 

Keywords:

Systemic Inflammatory Response Syndrome , Obstetrics , Critical Care , Mortality , Morbidity , سندرم پاسخ التهابی سیستمیک , مامایی , مراقبت های ویژه , مورتالیتی , موربیدیتی

Authors

میترا جبل عاملی

Isfahan University of Medical Sciences

Z شهشهان

Isfahan University of Medical Sciences

علیرضا عزیزیان

Isfahan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Lapinsky SE, Kruczynski K, Seaward GR, Farine D, Grossman RF. ...
  • Tang LC, Kwok AC, Wong AY, Lee YY, Sun KO, ...
  • Cunningham FG, Leveno KJ, Bloom SL, Hauth JC, Gilstrap L, ...
  • Brun-Buisson C, Doyon F, Carlet J. Incidence, Risk Factors, and ...
  • Marino PL. The ICU Book. Philadelphia: Lippincott Williams &amp; Wilkins; ...
  • Afessa B, Green B, Delke I, Koch K. Systemic Inflammatory ...
  • Martin GS, Mannino DM, Eaton S. The Epidemiology of Sepsis ...
  • Vasquez DN, Estenssoro E, Canales HS, Reina R, Saenz MG, ...
  • Afessa B. Systemic Inflammatory Response Syndrome in Patients Hospitalized for ...
  • Stevens TA, Carroll MA, Promecene PA, Seibel M, Monga M. ...
  • Heydari A, Ghaboli MJ. The Relationship between Severity of the ...
  • نمایش کامل مراجع