مقایسه ویژگی های شخصیتی افراد موفق و غیرموفق در کاهش وزن از طریق رژیم درمانی
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 9، Issue: 1
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 187
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-1_007
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: در افراد چاق، کاهش ۱۰-۵% از وزن اولیه می تواند باعث کاهش خطرات ناشی از چاقی گردد. شناخت شخصیت افراد نیز در ایجاد انگیزه و طراحی مداخلات کنترل وزن موثر می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه ویژگی های شخصیتی زنان موفق و ناموفق در کاهش وزن صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی زنان چاق و دارای اضافه وزن در سال ۱۳۹۲ انجام شد. در گروه مورد ۴۵ زن موفق در کاهش وزن و در گروه شاهد ۴۵ زن ناموفق در کاهش وزن قرار داشتند. حداقل ۵% کاهش وزن در طی ۳ ماه برنامه رژیم درمانی، به عنوان شاخص موفقیت در نظر گرفته شد. پرسشنامه (Temperament and Character Inventory)TCI۱۲۵توسط افراد، تکمیل و نمره شاخص های سرشت و منش افراد موفق و ناموفق در کاهش وزن با استفاده از آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه، میانگین حس پاداش خواهی در گروه موفق و ناموفق برای کاهش وزن به ترتیب ۶/۲±۸۴/۹ و ۰۵/۳±۶۲/۸ بود (۰۴۴/۰p<). افراد موفق در کاهش وزن از میانگین حس پشتکار بیشتری برخوردار بودند (۳۰/۱±۴۲/۳ در مقابل ۳۰/۱±۵۶/۲)، (۰۰۲/۰p<). میانگین حس همکاری در گروه موفق ۰۰/۳±۲۲/۲۰ و در گروه ناموفق ۷۱/۳±۳۸/۱۸ برآورد شد (۰۱۱/۰p<). در سایر ویژگی های شخصیتی (نظیر حس تنوع طلبی، آسیب گریزی، خودراهبری و خودفراروی) با یکدیگر اختلاف آماری وجود نداشت.
نتیجه گیری: طبق نتایج مطالعه حاضر، برخی ویژگی های شخصیتی نظیر ویژگی های پاداش خواهی، پشتکار و حس همکاری می توانند در موفقیت فرد جهت کاهش وزن موثر باشند.
Keywords:
Authors
آزاده نجارزاده
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
رقیه زارع
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
فاطمه حسینی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مژگان تیموری
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مهناز قوره یان
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :