تعیین سطح آگاهی و نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در خصوص روش های طب سنتی، تابستان سال ۱۳۸۸
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 5، Issue: 3
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 221
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-5-3_003
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: طب سنتی از شیوه های درمانی رایج در ایران است که بنا به دلایلی کمتر مورد توجه پزشکان قرار گرفته است. بر همین اساس در این مطالعه سطح آگاهی و نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در خصوص روش های طب سنتی ارزیابی گردید.
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی (Cross-Sectional)، بر روی دانشجویان پزشکی شهر تهران در تابستان سال ۱۳۸۸ انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه طراحی شده توسط محقق بود که طی یک مطالعه مقدماتی، روایی و پایایی آن تایید گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون های کای دو و همبستگی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه، میانگین سن دانشجویان ۲۲/۲±۷۱/۲۴ سال بود. ۳/۳۸% افراد مذکر و مابقی مونث بودند. ۳۹ نفر (۱۳%) دانشجویان دوره های طب سنتی را گذرانده بودند. آگاهی و نگرش دانشجویان به ترتیب در ۶۰% و ۳/۸۴% موارد در سطح متوسط قرار داشت، و بین سطح نگرش و آگاهی با هیچ یک از متغیرهای مورد بررسی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: با وجود اطلاعات متوسط دانشجویان پزشکی از طب سنتی، تمایل به یادگیری آن قابل توجه است و زمینه مناسبی نیز برای متولیان امر وجود دارد؛ تا با گنجاندن این مباحث در دروس معمول پزشکی، تغییر مناسب در روند درمان بیماران ایجاد گردد.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :