سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود)

Publish place: Geomatics 1386
Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,150

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO86_150

Index date: 5 September 2006

ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود) abstract

خاک یکی از منابع طبیعی مهم هر کشور می باشد که امروزه، فرسایش آن به عنوان یکی از خطرات جدی برای توسعه به شمار می آید. در مناطقی که فرسایش کنترل نمی شود خاکها بتدریج فرسایش یافته و حاصلخیزی خود را از دست داده و از چرخه تولید خارج می شوند. پس لازم است مناطق بحرانی و حساس به فرسایش شناسایی و اقدامات حفاظتی در آنها به اجرا در اید. منطقه موردد بررسی بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود می باشد که درمحدوده ً16، َ39 و 39 درجه سانتی گراد تا ً32 و َ46 ، 36 درجه سانتی گراد عرض شمالی و ً36 ، َ05 ، 48 درجه سانتی گراد تا ً21و َ15و 48 درجه سانتی گراد طول شرقی واقع شده است. این حوزه بخشی از حوزه آبخیز رودخانه سفید رود می باشد. هدف از این مقاله ارزیابی خطرپذیری فرسایش خاک حوزه آبخیز حاج ارش با استفاده از مدل USLE در یک محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) می باشد. در این راستا نقشه ها و داده های مورد نیاز وارد محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی شده و بعد از سازماندهی و پردازش، یک بانک اطلاعاتی برای تجزیه و تحلیل تهیه گردید. با استفاده از فرمول میزان فرسایش و کلاس بندی آن در 5 رده، نقشه خطر پذیری فرسایش حوزه در محیط GIS ترسیم شد. این مطالعه نشان میدهد این سیستم می تواند تمام پارامترهای مورد نیاز در اجرای مدل فوق شامل نقشه های فرسایش دهندگی باران، فرسایش پذیری خاک، طول شیب، شیب زمین، پوشش گیاهی و اقدامات حفاظتی را با هم ترکیب کرده و نقشه شدت فرسایش اراضی را ارائه دهد. با استفاده از این نقشه می توان اولویت اجرای طرح های حفاظتی مدیریتی را در مناطق مختلف مشخص کرد . نتایج حاصله از این بررسی نشان می دهد در این حوزه آبخیز، اراضی مرتعی که درپایاب حوزه واقع شده اند فرسایش کمی داشته و زمینهای کشاورزی که در آنها اقدامات حفاظتی کشت رعایت نمی گردد، دارای فرسایش زیادی می باشند.

ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود) Keywords:

ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود) authors

مجید زنجانی جم

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مسعود رسولی

کارشناس مدیریت آبخیزداری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقاجانلو، خلیل.1384. مقایسه و واسنجی روشهای تجربی MPSIAC و EPM ...
حسنلو، محمدرضا. 1382. بررسی عوامل ژئومرفولوژیک در میزان فرسایش و ...
رفاهی، حسینقلی. 1375. فرسایش آبی و کنترل آن. انتشارات دانشگاه ...
زنجانی جم، مجید و مسود رسولی. (1383). پهنه بندی شدت ... [مقاله کنفرانسی]
مدیریت آبخیزداری استان زنجان. 1381. بخش ارزیابی و مطالعات ...
Lillessand, T.M and R.W.Kiefer, (1994)'Remote Sensing and image interpretation. _ ...
Wischmeier, W. H. 1976. Use and misue of the Universal ...
Wischmeier, W. H. and D. D. Smith. 1976. Predicting rainfall ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود)" توسط مجید زنجانی جم، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ مسعود رسولی، کارشناس مدیریت آبخیزداری سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 86 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایش خاک ، زنجانرود ، مدل GIS , USLE هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2150 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خاک یکی از منابع طبیعی مهم هر کشور می باشد که امروزه، فرسایش آن به عنوان یکی از خطرات جدی برای توسعه به شمار می آید. در مناطقی که فرسایش کنترل نمی شود خاکها بتدریج فرسایش یافته و حاصلخیزی خود را از دست داده و از چرخه تولید خارج می شوند. پس لازم است مناطق بحرانی و حساس به فرسایش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی خطر پذیری فرسایش خاک با استفاده از مدل USLE در محیط GIS (مطالعه موردی: بخشی از حوزه آبخیز زنجانرود) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.