سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی)

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 288

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CNRE06_206

Index date: 7 November 2022

بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی) abstract

به منظور بررسی اثر ارتفاع بر تغییرات تراکم و تنوع گونه ای کل و تراکم گونه های درمنه کوهی و دشتی منطقه مورد مطالعه به چهار طبقه ارتفاعی ۱۰۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ متر تقسیم بندی شد. سپس در هر طبقه ارتفاعی، سه ترانسکت مستقر شد و در هر ترانسکت، ۲۰ پلات ۱۰×۱۰ متر استقرار یافت. در مجموع در هر طبقه ارتفاعی، ۶۰ پلات نمونه برداری شد. در داخل هر پلات، گونه های گیاهی موجود شمارش شد و سپس پس از محاسبه تراکم گونه ای، شاخص های رایج غنا، تنوع و غالبیت گونه ای محاسبه شد. جهت مقایسه آماری تراکم گونه های شاخص منطقه یعنی درمنه کوهی و درمنه دشتی، از آزمون کروسکال- والیس استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش ارتفاع از سطح دریا، تراکم، غنا و غالبیت گونه ای گیاهان چوبی شامل بوته ای ها و درختچه ها کاهش پیدا می کند و برعکس، بر مقدار تنوع گونه ای افزوده می شود. نتایج نشان داد که تراکم گونه ای در ارتفاع ۱۵۰۰ متر بیشتر از سایر طبقات ارتفاعی است. کمترین تنوع گونه ای و بیشترین غالبیت گونه-ای مربوط به طبقه ارتفاعی ۱۰۰۰ متر مشاهده شد. بیشترین تراکم درمنه کوهی و تغییرات آن در ارتفاع ۱۵۰۰ متر و کمترین تراکم و تغییرات آن در ارتفاع ۲۵۰۰ متری مشاهده می شود. پیشنهاد می شود در برنامه ریزی های مدیریت مراتع، علاوه بر در نظر گرفتن وضعیت و گرایش مراتع، خصوصیات ساختاری و عملکردی مراتع شامل ترکیب، تراکم، غنا و تنوع گونه-ای نیز در تصمیم گیری ها سهیم شود.

بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی) Keywords:

بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی) authors

مسلم رستم پور

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری و عضوگروه پژوهشی خشکسالی و تغییر اقلیم، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

مقاله فارسی "بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی)" توسط مسلم رستم پور، استادیار گروه مرتع و آبخیزداری و عضوگروه پژوهشی خشکسالی و تغییر اقلیم، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توپوگرافی، تنوع گونه ای، درمنه کوهی، غنای گونه ای، کوهستان هستند. این مقاله در تاریخ 16 آبان 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 288 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی اثر ارتفاع بر تغییرات تراکم و تنوع گونه ای کل و تراکم گونه های درمنه کوهی و دشتی منطقه مورد مطالعه به چهار طبقه ارتفاعی ۱۰۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ متر تقسیم بندی شد. سپس در هر طبقه ارتفاعی، سه ترانسکت مستقر شد و در هر ترانسکت، ۲۰ پلات ۱۰×۱۰ متر استقرار یافت. در مجموع در هر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر ارتفاع از سطح دریا بر تراکم و غنای گیاهان بوته ای و درختچه ای در مناطق کوهستانی (مطالعه موردی: ارتفاعات شمال اسفدن، خراسان جنوبی) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.