ارزیابی اثر عصاره آبی الکلی زنیان بر روی شاخص های استرس اکسیداتیو و آنزیم کولین استراز در بافت مغز موش های صحرایی نر دریافت کننده رژیم پر کلسترول
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 161
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-29-1_006
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1401
Abstract:
مقدمه و هدف: رژیم پرکلسترول مغز را به طور فزاینده ای در معرض استرس اکسیداتیو قرار می دهد. افزایش کلسترول و استرس اکسیداتیو از فاکتورهای خطر اصلی برای بسیاری از بیماریها از قبیل ناهنجاریهای شناختی و انواع مختلف اختلالات سیستم عصبی مرکزی است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیتهای آنتی اکسیدانتی و تنظیم آنزیمی عصاره آبی الکلی زنیان دربافت هموژنه مغز موشهای نر ویستار بالغ می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ۲۸ موش آزمایشگاهی بزرگ نر در محدوده وزنی ۲۲۰-۱۹۰ گرم به چهار گروه مختلف شامل کنترل، کنترل + عصاره زنیان، پرچرب و پرچرب + عصاره زنیان تقسیم شدند. موش ها با رژیم پرکلسترول (گروه پرچرب) یا غذای نرمال (گروه کنترل) به مدت هشت هفته تغذیه شدند. عصاره با دوز ۲۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت سه هفته و روزی یک بار از طریق داخل صفاقی به موشها تزریق شد. فعالیت آنزیم های بوتیریل کولین استراز BChE))، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون احیا (GSH) و گونه های اکسیژن غیرفعال ((ROS توسط کیت های مربوطه در بافت هموژنه مغز موش ها اندازه گیری شد. در انتها، نتایج توسط تست آماری آنوای یک طرفه آنالیز شد. نتایج: مطالعه ما نشان داد که سطوح بوتیریل کولین استراز، کاتالاز و گلوتاتیون احیا بعد از هشت هفته به طور معناداری در گروه پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش و سطوح ROS به طور معناداری در گروه پرچرب نسبت به کنترل افزایش یافته است (۰۱/۰>p). سطوح بوتیریل کولین استراز، کاتالاز و گلوتاتیون احیا به دنبال تیمار با عصاره زنیان به طور معناداری نسبت به گروه پرچرب افزایش یافته است (۰۱/۰>p). نتیجه گیری: ویژگیهای آنتی اکسیدانتی و آنتی کولین استرازی زنیان ممکن است روش درمانی مطلوبی ایجاد کند که از این طریق، استرس اکسیداتیو و کاهش عملکرد شناختی مرتبط با بیماریهای تحلیل برنده ی عصبی بهبود یابند.
Keywords:
Authors
مطهره مختارزاده بازرگانی
دانش آموخته پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
غلامعلی نادری
دانشیار گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
مهرداد روغنی
استاد گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
الهام اسماعیل جماعت
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سید عباس هاشمی نژاد
گروه طب سنتی ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :