بررسی زمان آسیاب بر تحولات فازی نانو کامپوزیت TiB2-TiC تهیه شده به روش MASHS حاصل از مواد اولیه عنصری
Publish place: The fourth joint conference of the Association of Metallurgical Engineers and the Iranian Foundry Association
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 850
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES04_078
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
Abstract:
نانو کامپوزیت های TiB2-TiC امروزه به عنوان یکی از عمده ترین مواد در ساخت ابزار های برش مورد توجه قرار گرفته اند.روش SHS به عنوان یکی از متداول ترین و با صرفه ترین روش ها جهت ساخت نانو کامپوزیت های فوق مطرح می باشد،که می تواند با یک مرحله عملیات پیش آسیا کاری نیز همراه گردد.در تحقیق حاضر از مواد اولیه عنصری، شامل پودرهای تیتانیوم فلزی، بور و گرافیت جهت دستیابی به ترکیب نانو کامپوزیتی یاد شده استفاده شد. مخلوط فوق در زمان های 1 تا 6 ساعت تحت عملیات آسیاب پر انرژی قرار گرفت و پودر های حاصله، از طریق فرآیند SHS سنتز شدند. با بررسی طیف XRD پودرهای آسیا شده و پیگیری توالی آنها ثابت گشت که مقداری TiB2 و TiC هرچند اندک نیز در حین آسیا کاری تشکیل شد که این امر با افزایش این زمان تا 6 ساعت، نمود بیشتری داشت. سنتز پودر با زمان آسیاب بالابا موفقیت بیشتری نیز همراه گشت به طوریکه مقدار فاز های ناخواسته و میانی از قبیل TiB و B4C به حداقل میزان خود در محصولات رسید.علاوه بر این، عملیات مذکور سبب شد تا دمای لازم جهت شروع واکنش نیز به مقدار 250oC کاهش یابد. از سوی دیگر نتایج حاصل از پهن شدگی پیک های XRD نشان داد که، افزایش زمان آسیاب مواد اولیه، در کاهش اندازه ذرات محصول تا 50nm و اکتیو نمودن آنها در جهت تسهیل فرآیند SHS و افزایش خلوص محصولات نقش انکار ناپذیری دارد. نتایج حاصل از آنالیز SEM شانگر محصولی با ریزساختار نسبتاً یکنواخت، ریزدانه و متخلخل بود.
Keywords:
Authors
بهزاد امینی کیا
دانشجوی کارشناسی ارشد- پژوهشگاه مواد و انرژی
سید علی طیبی فرد
عضو هیات علمی - پژوهشگاه مواد و انرژی
امیر علی یوزباشی
عضو هیات علمی - پژوهشگاه مواد و انرژی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :