سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با ریزذرات کیتوزان/آلژینات بر شاخص های استرس اکسیداتیو در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)

Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 289

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JVR-77-3_003

Index date: 17 December 2022

بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با ریزذرات کیتوزان/آلژینات بر شاخص های استرس اکسیداتیو در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) abstract

زمینه مطالعه: ریزپوشانی باکتری های پروبیوتیک حوزه ای است که در سال های اخیر به سرعت گسترش یافته است .ریزپوشانی یکی از روش های نوین پایداری پروبیوتیک ها است که در آن عوامل زیستی به وسیله پوششی محصور محافظت می­گردند تا در زمان و تحت شرایط ویژه عوامل فعال درون پوشش خود را با سرعت کنترل شده ای آزاد کنند.هدف: مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با ریزذرات کیتوزان/ آلژینات بر روی پاسخ اکسیداتیو، فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) انجام شده است. روش‎کار: جهت انجام مطالعه حاضر۲۴۰ قطعه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزن ۰۲/۰±۵۶/۱۵ گرم به شکل تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه ۱ یا شاهد با جیره بدون پروبیوتیک، گروه ۲، ۳ و ۴ به ترتیب با جیره حاوی ۱۰۸ (واحد تشکیل کلنی بر گرم) لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی نشده، جیره حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده و تغذیه شده با خوراک حاوی آلژینات و کیتوزان به مدت ۶۰ روز تغذیه و به میزان ۲ درصد وزن بدن و ۲ بار در روز تغذیه شدند. در انتهای مدت مطالعه میزان فعالیت آنزیم های اکسیداتیو، فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی ماهی مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: آنزیم های اکسیداتیو، فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی تحت تاثیر تغذیه با لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده با تغییر مثبت قرار گرفتند (۰۵/۰P<). سه آنزیم آلانین ترانس آمیناز، آسپارتات ترانس آمیناز و الکالین فسفاتاز در تیمار سوم از دو تیمار دوم و چهارم بالاتر بودند و هر ۳ گروه در مقایسه با شاهد عملکرد بهتری داشتند (۰۵/۰P<).نتیجه­گیری نهایی: ریزپوشانی پروبیوتیک بالاترین کارایی پروبیوتیک در کاهش استرس اکسیداتیو ماهی تیلاپیا را نشان داد.

بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با ریزذرات کیتوزان/آلژینات بر شاخص های استرس اکسیداتیو در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) Keywords:

بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با ریزذرات کیتوزان/آلژینات بر شاخص های استرس اکسیداتیو در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) authors

زهرا بهرامی

دانش آموخته واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

لاله رومیانی

گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

نرگس جوادزاده

گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

ابوالفضل عسکری ساری

گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مهران جواهری بابلی

گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Herrera M, Mancera JM, Costas B. The use of dietary additives in ...
Aranaz I, Alcántara AR, Civera MC, Arias C, Elorza B, ...
Moss DW, Henderson AR. Clinical enzymology. In: Burtis CA, Ashwood ...
Mann T, Keilin D. Mann T, Keilin D. Haemocuprein, Copperprotein ...
Zabidi A, Yusoff FM., Amin N, Yaminudin NJM, Puvanasundram, P, ...
Halwanil M, Yebiol B, Suntres ZE, Alipour M, Azghani AO, ...
Sharangi AB. Medicinal and therapeutic potentialities of tea (Camellia sinensis) ...
نمایش کامل مراجع