سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,745

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

108_6491822855

Index date: 5 October 2005

معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها abstract

در اغلب پروژه ها شمعها بعنوان راه حل نهائی در پی سازی و انتقال بار به لایه های مستحکم زیر زمین و نیز ایجاد پایداری جانبی و یا فائق آمدن به عملکرد ضعیف خاکهای سطحی طراحی و اجرا میشوند. در این راستا در بسیاری موارد طراحی شمعها صرفآ بر اساس روابط استاتیکی متعدد صورت پذیرفته و بدلیل عدم استفاده از مطالعات کامل ژئوتکنیکی و نتایج تستهای درجا و نیز تبیین عملکرد واقعی شمع پس از استقرار, پروژه پی های عمیق در بسیاری موارد غیر اقتصادی است. و ضمن تحمیل هزینه های اضافی در عمل مشکلات اجرائی نیز در بردارد. طراحی شمع باید با توجه به ملاحظات سازه ای , توان باربری خاک اطراف و کف , نشست و مسائل اجرائی, فنی, زیست محیطی انجام شود. بعلاوه نوع شمع از نوع ریختنی یا کوبیدنی و امکانات اجرائی در طراحی مهم بوده که بدان کمتر اهمیت داده میشود.در این مقاله با تهیه گزارشهای مختلف از منابع و دست اندرکاران صنعت شمع چند مورد عملی پروژه که با پی عمیق در شمال ایران طراحی و ساخته شده جمع اوری گردیده و با مقایسه انها با موارد مشابه برای پروژه های عملی و تحقیقاتی از منابع معتبر خارجی سعی میشود که ارزیابی مناسبی از معضلات طراحی و اجرای شمع های درجا و کوبیدنی در شمال ایران حاصل گشته و در نهایت روشهای عملی توصیه گردد. شواهد و اطلاعات جمع اوری شده , گویای اینست که طراحی شمع در ایران غیرفنی ,غیراقتصادی و زمان بر بوده و این معضل موجب شده است تا نقش پی های عمیق در طراحی و اجرا در هاله ای از ابهام قرار گیرد. لذا در این راستا استفاده از تستهای درجایCPTu,CPT برای تعیین پروفیل خاک محل و استراتژی اجرای شمع , بکارگیری روش یونیفاید در طراحی استاتیکی شمع, ملاحظه اندر کنش نشست و توان باربری , تعین تکلیف سازه ای شمع ها و در نهایت ارزیابی باربری شمع های ازمایشی با استفاده از تستهای بارگذاری توصیه شده و جهت تکمیل اطمینان از بازدهی مناسب پروژه پی عمیق و انجام ازمایشات سریع استفاده از انالیز و تستهای دینامیکی نظیر استفاده از تحلیل معادله موج ( WEAP), روش ازمایش PDA , تحلیل انطباق سیگنال CAPWAP , روش کنترل یکپارچکی (PIT ) توصیه گردیده تا در نهایت طراحی فونداسیون عمیق پروژه ها علاوه بر تامین پایداری , اقتصادی و توجیه پذیر گردد

معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها Keywords:

شمع , آنالیز استاتیکی , آزمایشهای دینامیکی و درجا , ریختنی , کوبیدنی , ضریب اطمینان

معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها authors

تقی رضائی مقدم

کارشناس ارشد خاک و پی – شرکت آب و فاضلاب اردبیل

ابوالفضل اسلامی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فخاریان، کاظم و اسلامی، ابوالفضل، 1380. روشهای مختلف تعیین ظرفیت ...
اسلامی، ابوالفضل، 1381.مهندسی پی وپی سازی- دفتر تدوین مقررات ملی ...
Bowles, J.E.1996. Foundation analysis and design, 5" Edition. MC Graw-Hill ...
Canadian Foundation Enginering Manual, CEM, 1992., 3" Edition Canadian eotechnical ...
Eslami, A and Fellenius, B.H. , 1997.Pile capacity by direct ...
Eslami, A. 1996. Bearing capacity of piles from cone penetration ...
Vesic, A.S., 1965. Ultimate loads and Settlement of deep foundations ...
Fellenius, B.H, 1988. Unified Design of Piles and Pile Groups. ...
Fellenius, B .H, 1990. Laments Over Ignorant and Costly Foundation ...
Long, J. H and Michael, H. 1997.Accuracy of methods for ...
Murad, A.F and Tumay, M. 1997. Evaluation of pile load ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها" توسط تقی رضائی مقدم، کارشناس ارشد خاک و پی – شرکت آب و فاضلاب اردبیل؛ ابوالفضل اسلامی، استادیار و عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه گیلان نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شمع،آنالیز استاتیکی،آزمایشهای دینامیکی و درجا،ریختنی،کوبیدنی،ضریب اطمینان هستند. این مقاله در تاریخ 13 مهر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4745 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اغلب پروژه ها شمعها بعنوان راه حل نهائی در پی سازی و انتقال بار به لایه های مستحکم زیر زمین و نیز ایجاد پایداری جانبی و یا فائق آمدن به عملکرد ضعیف خاکهای سطحی طراحی و اجرا میشوند. در این راستا در بسیاری موارد طراحی شمعها صرفآ بر اساس روابط استاتیکی متعدد صورت پذیرفته و بدلیل عدم استفاده از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معضلات طراحی و اجرای پی های عمیق در شمال ایران – ارائه راهکارها با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.