تحلیل جامعه شناختی قانون کاهش مجازات حبس تعزیری با تاکید بر احکام جنایی در سال ۱۳۹۹

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 208

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJSDS-16-4_006

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

Abstract:

امروزه لزوم توجه به تحلیل های جامعه شناختی در تفسیر مقررات حقوق کیفری، به این دلیل که ارتباط تنگاتنگی با حقوق و آزادی های مردم جامعه دارد اهمیت راهبردی غیر قابل انکاری دارد. از جمله مقرراتی که در این خصوص اثرات و چالش های اجتماعی بسیار قابل توجهی داشته است قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ می باشد. مساله پژوهش حاضر آن است که با توجه به قانون مهم اخیرالذکر که بسیاری از جرایم را قابل گذشت نموده است و به نحوی از میزان سختگیرانه بودن کیفرهای حبس تعزیری کاسته است، آیا تصویب و اجرای چنین قانونی به لحاظ جامعه شناسی جنایی و علت های ارتکاب جرایم همخوانی دارد یا خیر. لذا در این رابطه ابعاد مختلف این قانون از قبیل کاهش مدت حبس، افزایش نهادهای مرتبط با تخفیف مجازات حبس و ارفاق در کیفر محکومان بررسی می شوند. مقاله حاضر با روش کیفی و ابزار کتابخانه ای تنظیم و تحریر شده است. در نهایت می توان نتیجه گرفت که قانون گذار بدون منطق یکسان و به طور بی ضابطه اقدام به کاهش حبس تعزیری در ابعاد مختلف نموده است و اینکه جرایم علیه امنیت از قبیل سرقت و یا جرایم خشونت آمیز از قبیل آدم ربایی موضوع ارفاق قانون گذار قرار گیرند خود نوعی از بین رفتن قدرت و قاطعیت و بازدارندگی قانون در جامعه است و لطمات جبران ناپذیری را به جامعه وارد خواهد ساخت و به همین موازات پیشنهاد اصلاح سریع قانون و حذف ارفاق های بدون منطق در جرایم مهم از این قانون ارائه خواهد شد. مضافا اینکه رویه قضایی و احکام دادگاه ها نشانگر آن است که به عنوان مثال جرایم مهمی از جمله سرقت با گذشت شاکی به راحتی مختومه می شوند و این امر باعث خواهد شد که احکام دادگاه ها و دادسراهای جنایی نیز در مبارزه با جرایم از بازدارندگی اندکی برخوردار باشند.

Keywords:

Authors

رضا علی نسب

PhD student in criminal law and criminology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran

عیسی بنی نعیمه

Assistant Professor, Department of Criminal Law and Criminology, Ramhormoz Branch, Islamic Azad University, Ramhormoz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Behrmand, H. (۲۰۱۷). "Detention Policy in the Legislative System of ...
  • Haji Dehabadi, A. (۲۰۱۱). “Reflections on the Punishment of Imprisonment ...
  • Jafari, M. (۲۰۱۳). Sociology of Criminal Law, A Critical Approach ...
  • Khademi Darakouyeh, M,. Jalali, M,. & Dastgheib, N. (۲۰۲۰). Critique ...
  • Khaksar, D,. & Gholami, H. (۲۰۱۸). “Iran's Judicial Criminal Policy ...
  • Sadeghi, M,. & Riahi, J. (۲۰۰۹). “Philosophy of applying restrictive ...
  • Tavajohi, A., & Ebrahim Vand, H. (۲۰۱۴). “The need for ...
  • Vaziri, V,. & Ramesh, A. (۲۰۱۷). “Effectiveness of reducing recourse ...
  • Yousefinejad, N,. & Aghajani, M. (۲۰۱۷). “Reducing the punishment of ...
  • نمایش کامل مراجع