بررسی تاثیر سرکوب مالی بر تولید سبز(تولید مطلوب) در ایران
Publish place: 2nd National Conference on Approaches Economic Development, Focusing on Regional plannin
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,309
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEDFRP02_075
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
Abstract:
یکی ازپدیده هایی که به خوبی ضعف سیستم مالی در کشورها راتوضیح می دهد سرکوب مالی است. سرکوب مالی به دخالت های دولت دربازارمالی از طریق تعیین دستوری نرخ بهره ونرخ ارزوتخصیص اجباری اعتبارات ومالکیت وکنترل بانکها وعملیات پولی اطلاق می شود که مانع ازعملکرد کارآمد بازارمالی درتخصیص بهترمنابع وسرمایه می شودوازین کانال سبب کاهش نرخ رشد اقتصادی کشورها می گردد. یکی ازمهمترین عوارض ناشی از رشد فعالیت های اقتصادی ایجادآلودگی های زیست محیطی وکاهش کیفیت محیط زیستی وانسانی ناشی از آن است .تولید سبز(توسعه مطلوب)ارزش تولید ناخالص داخلی منهای ارزش تولید گاز 2 CO ایجاد شده ناشی از فعالیت های تولیدی درسال تعریف می شود در حقیقت به تولید سبزبه عنوان یک شاخص رفاه نگریسته می شود که کیفیت رشد اقتصادی رادر حالت توسعه مطلوب نشان می دهد.مطالعه حاضردرصدد پاسخ به این سئوال است که تاثیر سرکوب مالی درایران بر تولید سبزچیست .فرضیه تحقیق این است که سرکوب مالیبررشد تولیدسبز،تاثیر منفی داشته باشد. مدلی که ازآن برای بررسی تاثیر سرکوب مالی برتولید سبز استفاده می شود مدل رشدسولواست.ازشاخص هایاندازهدولت دراقتصاد G/GDP شاخص واسطه گری مالی بانکها M1/GDP نسبت پس اندازبه تولید نا خالص داخلی (M2-M1)/GDP و اختلاف نرخ ارزرسمی ونرخ ارزدر بازار غیر رسمی Δer به عنوان عوامل سرکوب مالی استفاده شد ونتایج رگرسیونی نشان دادند که تاثیر آنها بر تولید سبز منفی بوده است.
Keywords:
سرکوب مالی , تولید نا خالص داخلی , تولید سبز , رشد اقتصادی , سهم دولت در اقتصاد , کسر بودجه , حجم پول , شبه پول , نرخ ارز , نرخ ذخیره قانونی , نرخ بهره
Authors
عبدالمجید جلایی
دانشیاردانشگاه کرمان
فرزاد معیری
هیات علمی دانشگاه آزاد سنندج
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :