عوامل موثر بر استقبال خانواده ها از خدمات مشاورین کودک و نوجوان

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 210

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPCAUMA02_137

تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1401

Abstract:

اهمیت انجام مشاوره، به ویژه در کودکان و نوجوانان، جهت پیشگیری از بروز و تداوم مشکلات هیجانی و رفتاری، همچنین تاثیر بلندمدت آن بر تمامی سالهای زندگی فرد، بر کسی پوشیده نیست. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر میزان استقبال خانواده ها از خدمات مشاوران و روانشناسان کودک و نوجوان و دلایل احتمالی عدم مراجعه به میزان ضرورت انجام شده است. در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ۶۸۹والد دارای فرزند زیر ۱۵ سال و ۱۸۹ مشاور، به صورت نمونه گیری در دسترس، مشارکت داشته اند. گردآوری داده ها از طریق دو پرسشنامه محقق ساخته و پس از بررسی و تایید اعتبار علمی ابزارها، انجام شد. از دیدگاه والدین، عمده موانع عدم مراجعه به مشاور، علیرغم باور به موثر بودن مشاوره، به ترتیب، بالا بودن هزینه های مشاوره (%۶۸)، عدم شناخت مشاوران روانشناس کودک (%۵۷) و عدم دسترسی به مشاور کودک (%۵۳) و از دیدگاه مشاوران، دلایل اقتصادی و هزینه های بالای مشاوره (%۸۷)، عدم فراهم ساختن زیرساخت های مناسب و تبلیغات هدفمند از سمت دولت (%۸۶)، عدم فرهنگ سازی مناسب (%۸۶)، عدم اطلاع رسانیو معرفی مناسب از سمت نظام روانشناسی و سایر ارگانهای مربوطه (%۸۲)، قدرت تبلیغاتی روانشناسی زرد در مقابل عدم بهره گیری کافی از این اهرم در انجمنهای روانشناسی و سازمانهای مربوط (%۷۳) و عدم تبلیغات کافی و مناسب از سوی روانشناسان و مشاوران (%۵۵) بود. نتایج نشان داد بین "سطوح درآمدی، تحصیلات والدین، شناخت مشاور، دسترسی به مشاور، اعتقاد به مشاوره، اطلاعات والدین و احساس عدم نیاز به کمک گرفتن از مشاوره" با میزان مراجعه خانواده ها به مشاور، ارتباط آماری معناداری وجود دارد. تسهیل مراجعه به روانشناسان و مشاوران تخصصی کودک و نوجوان از طریق کاهش هزینه های درمان، اطلاعرسانی مناسب، تبلیغات تخصصیو موثر و فرهنگ سازی صحیح میتواند در همه سطوح پیشگیری منجر به کاهش اثرات منفی مشکلات رفتاری و هیجانی در جامعهگردد.

Keywords:

مشاوره کودک و نوجوان , مشاور , روانشناس , والدین

Authors

زکیه خرمکی

دانشجوی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

سمیرا نجیب زاده

نویسنده کودک، استودیو نیکان، پارک علم و فناوری فارس، شیراز، ایران

مریم دلاوری

دکترای روانشناسی کودک و نوجوان. روانشناس کودک و نوجوان، بیمارستان روزبه. تهران

مهین نظری

دکترای آموزش بهداشت، استادیار گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده بهداشت، گروه ارتقایسلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.