اثر کشندگی عصاره چریش و زیتون تلخ و اثر افزایشی اسانس مورتلخ بر کنه تارتن خرما Oligonychus afrasiaticus (Acari: Tetranychidae)
Publish place: Journal of Entomological Society of Iran، Vol: 37، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 146
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESI-37-1_004
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
Abstract:
کنه تارتن خرما،Oligonychus afrasiaticus (MCG.) ، از آفات مهم خرما در جنوب کشور میباشد که هر ساله دامنه وسیعی از کنه کشهای شیمیایی توسط باغداران برای کنترل این آفت استفاده میشود. با توجه به اثرات مضر چنین آفتکشهای شیمیایی و در راستای تولید خرمای ارگانیک، در این تحقیق اثر کنهکشی عصاره آبی دو گیاه چریش zadirachta indica A. Juss و زیتون تلخMelia azedarach L. در کنترل بالغین کنه تارتن خرما در شرایط آزمایشگاهی بررسی و با عصاره تجاری چریش (Neemgold) مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین اثر افزایشی اسانس گیاه مورتلخ Salvia mirzayanii Rech. f. & Esfand روی این عصارههای گیاهی در کنترل آفت مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات زیستسنجی با روش غوطه ورسازی میوههای خرما در عصاره صورت گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره هر دو گیاه چریش و زیتون تلخ خاصیت کنهکشی علیهO. afrasiaticus داشتند و بر اساس مقادیر LC۵۰، بیشترین مرگ و میر با عصاره تجاری چریش (۰۶/۰%)، و بدنبال آن عصاره چریش (۲۳/۲%) و زیتون تلخ (۲۵/۳%) مشاهده شد. نتایج این مطالعه همچنان نشان دهنده اثر افزایشی اسانس مورتلخ S. mirzayanii در کاربرد هم زمان با عصارههای گیاهی مورد آزمایش علیه O. afrasiaticus بود.
Keywords:
Authors
فریبا سهرابی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر
محمد امین کهن مو
هیئت علمی گروه اصلاح نباتات، دانشده کشاورزی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :