بررسی عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی ایران در راستای اطلاع رسانی و آموزش های بهداشتی پیش گیرانه در زمینه ویروس کرونا با ارزیابی وب سایت دانشگاه ها در سال ۱۳۹۹: یک گزارش کوتاه
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-9_008
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: اطلاعرسانی درخصوص ویروس کرونا میتواند مانع از ابتلاء به بیماری و کاهش بار اقتصادی بر مردم و وزارت بهداشت شود و وبسایتها یکی از ابزار اطلاعرسانی محسوب میشوند. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عملکرد دانشگاه های علومپزشکی کشور در راستای اطلاع رسانی و آموزش های بهداشتی پیشگیرانه در زمینه ویروس کرونا انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش توصیفی در سال ۱۳۹۹ بر روی وب سایت دانشگاه های علومپزشکی ایران در سه دسته (دانشگاه های تیپ۱، تیپ۲ و تیپ۳) انجام شد. ابزار مورد استفاده چک لیستی درخصوص بررسی اطلاعات عمومی وب سایت ها، وضعیت اطلاع رسانی و مطالب آموزش بهداشت فردی و بهداشت محیطی جهت پیشگیری و کنترل ویروس کرونا بود. دادهها با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: در مطالعه حاضر، صفحات وب سایت مربوط به ۴۸ دانشگاه علومپزشکی ایران از ۱۹ دانشگاه تیپ یک، ۲۱ دانشگاه تیپ دو، و ۸ دانشگاه تیپ سه بررسی شدند. میانگین و انحرافمعیار نمره وب سایت ها درخصوص اطلاع رسانی و اخبار ویروس کرونا ۷۵/۱±۵۴/۸، و مطالب آموزشی بهداشت فردی و محیطی ویروس کرونا ۱۴/۱±۹۶/۱۰ بودند که نشاندهنده وضعیت مطلوبی است. آزمون مجذور کای نشان داد بین دانشگاه های علومپزشکی براساس نوع تیپ و دسته بندی نمرات درخصوص وضعیت اطلاع رسانی مربوط به ویروس کرونا ارتباط معنی داری وجود داشت (۰۰۶/۰=p) و وضعیت اطلاعرسانی در دانشگاههای تیپ یک بهتر بود.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد همه دانشگاه های علومپزشکی تیپ یک و دو و بیش از نیمی از دانشگاه های علومپزشکی تیپ سه از نظر مجموع نمرات در دو حیطه اطلاع رسانی و آموزش بهداشت در مورد ویروس کرونا در وضعیت قابل قبول قرار داشتند.
واژههای کلیدی: دانشگاه علوم پزشکی، وب سایت، آموزش بهداشت، پیشگیری، ویروس کرونا
Keywords:
Authors
زهرا اقالری
Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
Hans-Uwe Dahms
Kaohsiung Medical University, Kaohsiung, Taiwan
سمیه جعفریان
Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
همت قلی نیا آهنگر
Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :